Friday, December 24, 2010

သာယာေသာ ညေနခင္းေလးမွာ


ကြ်န္မ Blog လာလည္သူ အားလံုး Christmas ပါ။ Christmas အၾကိဳ အတြက္ လုပ္စားၿဖစ္တာပါ။ Singapore မလာခင္ December လရဲ႔ေနာက္ဆံုးရက္မွာ အေဖနဲ႔ေကာ၊ အိမ္သား အားလံုးနဲ႔ ေကာ New Year ၾကိဳတဲ႔ အေန နဲ႔ လုပ္စားၿဖစ္ၾကပါတယ္။ New Year ေတာင္ မၾကိဳႏိုင္ဘူး။ Barbecue ပံုစံလို လုပ္စားၾကတာ။ ည ၇နာရီမွာ စလိုက္တာ ၉ နာရီမထိုးခင္ ကုန္သြားေရာ။ New Year ေတာင္ မေရာက္ေသးဘူး။ ကြ်န္မက အိပ္ေပ်ာ္သြားၿပီ။ ကြ်န္မက New Year, Christmas ဆိုရင္ အရမ္းေပ်ာ္တယ္။ အဲဒီလိုလုပ္စားလိုက္ရတာကို ေပ်ာ္တာ။ လုပ္နည္း ေၿပာၿပမယ္ေနာ္။ လြယ္လြယ္ေလးပါ။

အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို ၂ၿခမ္းၿခမ္းပါ။ ကြ်န္မ ၀ယ္လာတာ ၾကက္၁ေကာင္လံုး ဒါေပမယ္႔ ေခါင္း မပါ၊ လည္ပင္းရိုး မပါ၊ ကလီစာ မပါပါ။ ေပါလဲေပါတယ္။ Wet Market ကေန၀ယ္တာ။ Small Chicken လုိ႔ ေၿပာၿပီး၀ယ္လိုက္ တာ။ ဘယ္အခ်ိန္၀ယ္၀ယ္ 2.20 ပဲေပးရမယ္။ ၾကက္သား ၿခမ္းၿပီးသား ၂ပိုင္းကို ေရေဆး၊ အခ်ိဳ မႈန္႔၊ ဆား၊ တရုတ္ မဆလာ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ေထာပတ္၊ ၾကက္ကင္ ကင္တဲ႔အမႈန္႔ တို႔နဲ႔နယ္ပါတယ္။ ၾကက္ကင္ ကင္တဲ႔ အမႈန္႔က ကုလား ဆိုင္က၀ယ္လာတာ။ 1 ပဲေပးရတယ္။ အမ်ားၾကီးရတယ္။ Satay Powder လို႔ေၿပာၿပီး ၀ယ္လို႔ ရပါတယ္။ ၁ည သိပ္ထားပါတယ္။

ေနာက္ေန႔မွာ မုန္လာဥနီ ၁ဥ၊ အခြံႏႊာ၊ ေလးစိပ္ စိပ္ၿပီးၿပဳတ္ပါတယ္။ အားလူး ၂လံုးကိုလည္း အခြံႏႊာ၊ ေလးစိပ္ စိပ္ ၿပီး ဆားၿဖင္႔နယ္ၿပီးၿပဳတ္ပါတယ္။ ၂ရည္ တည္ၿပီးရင္ ရပါၿပီ။ အားလူးကို ေထာပတ္အနည္းငယ္ထည္႔၊ ဆား အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ထည့္ေထာင္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီဥ ၁လံုးကို အခြံခြာ၊ အကြင္းလိုက္လွီး ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ထိပ္ဖက္ ၂ခုကို လႊင္႔ပစ္လိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အကြင္းလိုက္လွီးပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထိပ္ ဖက္ ၂ခုကို လႊင္႔ပစ္လိုက္ပါ တယ္။

အိုး ၁လံုးထဲမွာ ေရထည္႔ၿပီးတည္ထားပါတယ္။ ေရဆူလာရင္ ဘိုစားပဲသီး ၁၀ေတာင္႔ကိုထည့္ပါတယ္။ ၅မိနစ္ေန ရင္ရပါၿပီ။ ႏွပ္ထားကို ၾကက္သားကို oven ထဲထည္္႔ပါတယ္။ မိနစ္ ၄၀ထားရင္ရပါၿပီ။ ေထာပတ္နံ သင္းေနတဲ႔ ၾကက္သားကင္ေလးရပါၿပီ။

ပန္းကန္ထဲမွာ ၾကက္ကင္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အကြင္းလိုက္ ၂ခု၊ မုန္လာဥနီ ၂ခု၊ ဘိုစားပဲသီး ၅ေတာင္႔၊ အခ်ဥ္၊ ၾကက္ သြန္နီ အကြင္းလိုက္ ၂ခု၊ Mashed Potatoes။

Could you join?

MERRY CHRISTMAS

2 comments:

rose said...

မမြန္ေရ... အလည္ေရာက္ခ့ဲပါတယ္ရွင္။ ႀကက္ကင္ေလး စားသြားျပီ။ Merry Christmas and Happy New Year :)

rose of sharon said...

ေပ်ာ္စရာၾကီးေနာ္...