Wednesday, June 1, 2011

ဖက္ထုတ္



ကြ်န္မငယ္ငယ္က ဖက္ထုတ္အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ ဆိုင္ေလး ၁ဆိုင္ရွိပါတယ္။ ကြ်န္မဖက္ထုတ္စ စားဖူးခ႔ဲတဲ႔ဆိုင္ေလး ပါ။ စစားခဲ႔တုန္းက ေကာင္းတဲ႔ဆိုင္စားခဲ႔ရေတာ႔ ေနာက္စားခဲ႔တဲ႔ဆိုင္က ယခင္စားတာေလာက္ေကာင္းတယ္လို႔ မ ထင္မိဘူး။ ေမေမက ေက်ာင္းကၿပန္တိုင္း ၁ခါ၁ေလ ၀ယ္ေကြ်းတယ္။ ကြ်န္မထက္ ၾကီးတဲ႔သူေတြက မွတ္မိၾက ပါလိမ္႔မယ္။ မွတ္မွတ္ရရ ကြ်န္မ ၄တန္းမေရာက္ခင္ အခ်ိန္ကပါ။ ၁၉၈၅ မေက်ာ္ခင္။ အဲဒီအခ်ိန္ ေဖေဖက UK မွာ။ ဆိုင္ေလးက Yangon University Main Entrance ေရွွ႔ကလွည္းနဲ႔ေရာင္းတဲ႔ဆိုင္ေလးပါ။ (စိတ္မရွိပါ နဲ႔ေနာ္။ ကြ်န္မပဆင္႔ေတြနဲ႔မရိုက္တတ္ဘူး။ ေၿပာရရင္ ဘယ္နားရွိမွန္းမသိ္လ္ို႔ပါ)။ ကြ်န္မကိုယ္တိုင္လုပ္စားၾကည္႔ ခ်င္လို႔လုပ္ၾကည္႔တာပါ။ အခု အဲဒီ႔ဆိုင္ေလး မရွိေတာ႔ပါ :(


လုပ္နည္းေၿပာၿပမယ္ေနာ္။ NTUC ကေန wanton အဖတ္၀ယ္လာပါတယ္။ ၾကက္သားၾကိတ္ထားၿပီးသားပါ၀ယ္ ပါတယ္။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားၾကိတ္ထားၿပီးသားထဲက ၁၀က္သံုးပါတယ္။ ဇလံု ၁ခုထဲမွာ ၾကက္သားၾကိတ္သား ၁၀က္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္၊အၾကည္၊ ေကာ္မႈန္႔ အနည္းငယ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ပါးပါးလွီးထည္႔ပါ)၊ ၾကက္ဥကိုေဖာက္ၿပီးထည္႔ပါတယ္။ ကြ်န္မကဒီမွာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ထည္႔မထားပါဘူး။ ၁၅မိနစ္ ေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ စၿပီးဖက္ထုတ္လုပ္ေတာ႔မယ္ဆိုရင္ လက္၂ဖက္လံုး ေၿခာက္ေသြ႔ေနရပါ မယ္။ ေရမစိုေစရပါဘူး။ ေရစိုရင္ ဖက္ထုတ္လုပ္ရာမွာ ဖက္ထုတ္အရြက္ကို ထုတ္မရၿဖစ္တတ္ပါတယ္။ ဖက္ထုတ္ ၁ရြက္ယူ၊ ႏွပ္ထားေသာၾကက္သားအနည္းငယ္ယူၿပီး အလယ္ေခါင္ကိုပံုလိုက္ပါ။

ပံုမွာၿပထားတဲ႔အတိုင္းထုတ္လို္က္တာပါ။ စိတ္ရွည္ရွည္လုပ္ရပါတယ္။ ေနာက္၁ၾကိမ္လုပ္စားၿဖစ္မယ္မထင္ပါ။ ထည္႔တဲ႔အစာမ်ားသြားရင္လည္းအလယ္ကမက်က္တာၿဖစ္တတ္ပါတယ္။ဖက္ထုတ္ေပါင္းလုပ္စားဖို႔ရာအဆင္ေၿပ မယ္မထင္ပါ။ ကြ်န္မအိမ္မွာ ေပါင္းအိုးလဲ မရွိပါ။ ကြ်န္မဖက္ထုတ္ေၾကာ္မၾကိဳက္ပါ။ ဒါနဲ႔ပဲဖက္ထုတ္ၿပဳတ္ၿဖစ္သြား ပါတယ္။ လက္က်န္ၾကက္ရိုးကလဲရွိေနေသးတယ္ေလ။ ဒယ္အိုး၁လံုးမွာ ေရထည္႔၊ ေရဆူလာရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓားၿပားရိုက္ထည္႔၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴအနံေပ်ာက္မွ ၾကက္ရိုးထည္႔၊ ၁၀မိနစ္ေနမွ ဖက္ထုတ္အားလံုးကို ၁ခုခ်င္း ဆီေၿဖးေၿဖးထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ပါတယ္။ ၁၅မိနစ္ေနရင္ ရပါၿပီ။

No comments: