Saturday, August 13, 2011

၀က္သားလံုး ခိ်ဳခ်ဥ္ေၾကာ္


၀က္သားလံုး ခိ်ဳခ်ဥ္ေၾကာ္အတြက္ၿပင္ဆင္ထ​ားရမွာက

၀က္သားၾကိတ္သား ၁ထုတ္
ပန္းေဂၚဖီ ၁/၄ ပံု
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး
မုန္လာဥနီ ၁လံုး
Broccoli ၁/၄ပံု (or) ဗိုလ္စားပဲသီး ၁၀ ေတာင္႔
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄ မႊာ
ဂ်င္း လက္ ၃ ဆစ္
ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
တရုတ္မဆလာ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္
တရုတ္နံနံ ၅ပင္
Sweet and Sour Sauce ၁ထုတ္
ေၿပာင္းဖူးမႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း တို႔ပါ၀င္ပါတယ္။

ဇလံု၁ခုမွာ ၀က္သားၾကိတ္သား၊ (ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာႏွင္႔ ဂ်င္း လက္ ၂ဆစ္ ေထာင္းထား ၿပီးသား)၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ တရုတ္မဆလာ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း၊ သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္း ငယ္၊ ေၿပာင္း ဖူးမႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ကို လက္ၿဖင္႔ သမေအာင္ႏွယ္ၿပီး နာရီ၀က္ ႏွပ္ထား ပါတယ္။ ႏွပ္ထားၿပီးလ်င္ ၀က္ သား ၾကိတ္သား ကို လံုးပါ။

၀က္သားလံုးႏွပ္ထားခ်ိန္မွာ မုန္လာဥနီ ၁လံုးကို အခြံခြာၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုးကို ၄စိတ္စိတ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာႏွင္႔ ဂ်င္း လက္၁ဆစ္ကို ေထာင္းထားပါ။ ပန္းေဂၚဖီကို လွီးထားပါ။ Broccoli ကိုလည္း လွီး ထားပါ။ (or) ဗိုလ္စားပဲသီး ၁၀ ေတာင္႔ကို ၁ေတာင္႔ခ်င္းဆီကို ေစာင္းေစာင္းလွီးထားပါ။

ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီ ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လ်င္ လံုးထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို မီးေအးေအးၿဖင္႔ေၾကာ္ပါ။ နီလာလ်င္ ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲထည္႔ထားပါ။

ေနာက္ထပ္ ဒယ္အိုး ၁လံုးထဲ ဆီထည္႔ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာႏွင္႔ ဂ်င္း လက္၁ဆစ္ ေထာင္းထားၿပီးသားကို ဆီသတ္ပါ။ brocoli ထည္႔ပါ။ ပန္းေဂၚဖီထည္႔ပါ။ မုန္လာဥနီထည္႔ပါ။ ေၾကာ္ထားၿပီးေသာ ၀က္သားထည္႔ပါ။ Sweet and Sour Sauce ထည္႔ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ပါ။ ခ်ခါနီး အခ်ိန္မွ တရုတ္နံနံ အုပ္ပါ။

4 comments:

Mon Petit Avatar said...

Thank you so much for sharing this delicious dish, cheers!

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

စားခ်င္စဖြယ္ေလး
အေရာင္ေလးကလည္း လွတယ္ေနာ္

Myo Mon Yee Oo said...

စားပါ.. ၂ပြဲေတာင္ၿပင္ထားတယ္

Anonymous said...

အမ ပန္းေဂၚဖီေတြ ပဲသီးေတြက မေႀကာ္ပဲနဲ႔ ဒီအတိုင္း စားရတာ လား