Tuesday, August 31, 2010

ေရွာက္သီးသုတ္ ႏွင့္ ၾကာဇံဗူးသီးဟင္းခါး

ေရွာက္သီး မသုတ္ခင္ (ရခိုင္သုတ္)

ေရွာက္သီး ၁လံုးရဲ႕ ၄ပံု ၁ပံုပဲကို ေရွာက္သီးဖတ္ေလးပဲခြာပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔၊ စိမ္းစားငပိ မီးဖုတ္ၿပီးသား အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး

ေရွာက္သီးသုတ္ အၿပီး
ၾကာဇံဗူးသီးဟင္းခါး

ၾကာဇံကို ညကတည္းက ေရစိမ္ထားပါ။ ေရထည့္ၿပီး ေရဆူလာလ်င္ ၾကက္သြန္ၿဇဴ ဓားၿပားရိုက္ထားတာထည့္၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔၊ စိ္မ္းစားငပိ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အနံေပ်ာက္မွ ဗူးသီး စိပ္ထားတာ ထည့္္ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပါ။ ဗူးသီးႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ပါ။

1 comment:

Pwint Myue said...

စားခ်င္လိုက္တာ သေရယိုေနၿပီ.. ၾကာဇံခ်က္ေလးနဲ႔ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ.. ညေနက်ရင္ လုပ္စားဦးမယ္.