အရင္ဦးဆံုး သခြားသီး ခပ္လတ္လတ္၁လံုးကို အခြံခြာ၊ ထိပ္ပိုင္း ၂ခုကိုၿဖတ္ပစ္ပါတယ္။ ေရေဆးပါတယ္။ ထက္ ၿခမ္း ၿခမ္း ၿပီး အေစ႔အကုန္လံုးကို ဓားနဲ႔ထုတ္ပစ္ပါတယ္။ ဓားၿဖင္႔ ေသးေသးရွည္ရွည္လွီးပါတယ္။ စိတ္ေတာ႔ အေတာ္ရွည္ရတယ္။ ပန္းကန္ေလးထဲမွာ လွီးထားၿပီးၿပီၿဖစ္ေသာ သခြားသီးေတြကို ပံုထားပါတယ္။ ပဲသီးေတာင္႔ ကိုေရေဆးၿပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါတယ္။ လက္၂ဆစ္ အရြယ္ဆိုရပါတယ္။ စိမ္းစားငပိကို မီးဖုတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာကို အခြံမခြ်တ္ပဲ မီးဖုတ္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ၁၀ ေတာင္႔ကို အညာေၿခြၿပီး ေလွာ္ပါ တယ္။ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ စိမ္းစားငပိဖုတ္ၿပီးသား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဖုတ္ၿပီး အခြံႏြာၿပီးသား၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ေတာင္႔ မီးဖုတ္ၿပီးသားကို အားလံုး ၁ခုၿပီးမွ ၁ခု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါတယ္။ ညက္ၿပီးဆိုလ်င္ ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ ထားပါတယ္။ သံပုရာသီး ၁စိတ္လွီးပါ။ ကြ်န္မက ၁ၿခမ္းလံုးထည့္ခ်င္တာ။ ေၿမပဲအနည္းငယ္ကိုေထာင္းပါတယ္။ ေၿမပဲက ေထာင္းထားတာေကာ၊ ေၿမပဲေကာ ၂မ်ိဳးလံုးထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေသး၁လံုးကို ပါးပါးလွီးထား ပါတယ္။ အားလံုး အသင္႔ၿဖစ္ရင္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ၿပီး သုတ္လို႔ရပါၿပီ။
အေစ႔လြတ္ သခြားသီး မသုတ္ခင္
အေစ႔လြတ္ သခြားသီး သုတ္အၿပီး
အားလံုးပဲ က်န္းမာရြင္လန္းပါေစရွင္ ...
3 comments:
တို႔ဆီမွာ သခြားသီးၿခစ္တံေလးရွိတယ္.. အေနေတာ္အေခ်ာင္းေလးေတြထြက္လာတာ.. ေနာက္မွပံုေလးၿပမယ္.. လွီးရသက္သာတာေပါ႔.. သခြားသီးသုပ္ၾကိဳက္တယ္.. း)
ေက်းဇူးပါမမေရ...သုတ္စားလိုက္အံုးမယ္။
စားခ်င္စရာေလး...
ေကာင္းေသာေန႕ေလးၿဖစ္ပါေစမမ။
သခြားသီးသုပ္ေလး လာစားပါတယ္.. :) စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ.. ပံုၾကည့္တာနဲ႔တင္ သြားရည္ယိုလာျပီ..
Post a Comment