Sunday, December 4, 2011

ၾကက္ဥဟင္း ဆီၿပန္ ေရက်န္


ၿပင္ဆင္ထားရမွာက -
ၾကက္ဥ - ၅လံုး
ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၂မႊာ
ဂ်င္း - လက္၁ဆစ္
ကုလားေလး မဆလာ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ေဂၚရံၾကီး မဆလာ - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္ မဆလာ - အနည္းငယ္
အနံခြ်တ္ မဆလာ - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလတ္ - ၁လံုး
ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္း ၄ဇြန္းခြဲ (ဟင္းခတ္ရင္ ယူသံုးေလ႔ရွိတဲ႔ဇြန္းမ်ိဳး)
ဆား - အနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႔ - အနည္းငယ္
မန္က်ည္းမွည္႔ - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္မႈန္႔ - အနည္းငယ္

ၾကက္ဥ ၅လံုးကို ၿပဳတ္ အခြံခြာၿပီး ထက္ၿခမ္းၿခမ္းထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ၁လံုးကို ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ ၿဖဴ ႏွင္႔ဂ်င္းကို ညက္ညက္ေထာင္းပါ။  ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားပါ။။ ဆီထည္႔ၿပီး ဆီက်က္ၿပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ နီ ပါးပါးလွီးထားတာ ထည္႔ပါ။ ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းမွ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထားတာထည္႔ ပါ။ ႏြမ္း ရင္ အေရာင္တင္မႈန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားတာ ထည္႔ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏြမ္းၿပီ ဆီၿပန္လာၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥ ထက္ၿခမ္းၿခမ္းထားတာ ထည္႔ပါ။ မန္က်ည္းမွည္႔ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးထည္႔ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ မဆလာ၄မ်ိဳးထည္႔႔ပါ။ (မဆလာ အမည္မ်ားကို ေနာက္မွေၿပာၿပပါမယ္)။ ဆီၿပန္လာၿပီဆို ရင္ ေရေႏြး ကို ကိုယ္ၾကိဳက္ရာအေနအထားထည္႔ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ခ်လို႔ပါၿပီ။

3 comments:

တြတ္တြတ္ said...

ဒီပုိ႔စ္ေလးဖတ္ရေတာ့...99 တုန္းက ရန္ကုန္မွာအေဆာင္ေနခဲ့တဲ့ဘ၀ေလးကုိေတာင္ ျပန္သတိရမိတယ္ဗ်ာ....အေဆာင္ေနေယာက်ာ္းေလးတုိင္းေတြရဲ႕ ထံုးစံအတုိင္း ဘတ္ဂ်က္က အၿမဲျပတ္ေနေတာ့..ေစ်းေပါ တဲ့
ၾကက္ဥ ကုိပဲ...ေၾကာ္လုိက္၊ျပဳတ္လုိက္ နဲ႔ျဖစ္သလုိ စားခဲ့ရတယ္။ အခုနည္းကေတာ့..အိႏၵိယဟင္းလုိ႔ေတာင္ ထင္ရတယ္..မဆလာသံုးမ်ိဳးေတာင္ထည့္ရတယ္ဆုိေတာ့..ဘာေျပာေျပာ..တစ္ရက္ေတာ့ ဒီအတုိင္းခ်က္စားၾကည့္ဦး မယ္ဗ်ာ....:)

Myo Mon Yee Oo said...

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ၾကက္ဥဟင္းက ကြ်န္မကမစားတတ္ဘူး။ ေယာက်ၤားအတြက္ special ခ်က္ထားတာ။ အရည္ေတာ႔ ေသာက္တယ္။ အရမ္းေသာက္လို႔ေကာင္းတယ္။ ေမႊးေနတာပဲ :)

Maribel Artaste said...

Hi!Great and interesting blog you have:) Come and visit my site too. http://ads.com.mm/?cid=4fd60e65e4b0fa6db841e338&utm_campaign=ads_mm_lb_blog_martaste&utm_source=ads_lb_blog&utm_medium=lb_blog