Tuesday, February 15, 2011

ငါးဖယ္ဟင္းဆီၿပန္

ငါးဖယ္ခ်က္မယ္ဆိုလ်င္ လုပ္ရတာ အရမ္းမ်ားလို႔ ခ်က္မယ္႔ေန႔မတိုင္ခင္ဆို အရမ္းပ်င္းပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ မလုပ္ လို႔ကလည္း မၿဖစ္ၿပန္ပါဘူး။ Blog မေရးၿဖစ္တာေတာင္ ေတာ္္ေတာ္ၾကာသြားၿပီ။ ခ်က္ထားတဲ႔ဟင္းေတြအမ်ားၾကီး ပါ။ ၿဖည္းၿဖည္းခ်င္းေရးမယ္ေနာ္။ လာလည္သူအားလံုး က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစ။

ဂ်င္း လက္၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာကို အခြံခြာၿပီး ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါတယ္။ ငါးဖယ္ကို မြေနေအာင္ ေထာင္းပါတယ္။ ေထာင္းထားၿပီးသား ငါးဖယ္ကို ဆား၊ ဆႏြင္း အခ်ိဳမႈန္႔၊ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴၿဖင္႔နံေအာင္ႏွယ္ပါတယ္။ စီးလာလ်င္ လက္ၿဖင္႔ အေလာေတာ္လံုးၿပီး ငါးဖယ္အ၀ိုင္းေလးမ်ား ၿဖစ္ေအာင္လုပ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုးပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေန ေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာလ်င္ အသင႔္ၿပင္ထားေသာ ငါးဖယ္အ၀ိုင္းေလးမ်ား ကိုေၾကာ္ပါ။ ငါးဖယ္ကို မီးပူရုံ ဟိုဖက္ ဒီဘက္လွန္ၿပီးဆယ္ထားပါ။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ထားေသာဆီၿဖင္႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ဆီသတ္ပါ။ ႏြမ္းလာ ၿပီဆိုလ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ပါ။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ထည့္ပါ။ ေရေႏြးထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ၁၀ေတာင္႔ကို ထက္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီးထည့္ပါ။ ဆီၿပန္လာလ်င္ နံနံပင္ေလးအုပ္ပါ။

2 comments:

စႏၵကူး said...

ငါးဖယ္ကလက္၀င္ေပမယ့္စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္.
ကူးတို႔ေနရာမွာေတာ့ ငါးဖယ္ရွိဘူး...
ရန္ကုန္ျပန္မွအ၀စားရတာ..

ေငြစႏၵာ said...

ငါးဖယ္ဟင္းေလးျမင္ၿပီးစားခ်င္သြားပါတယ္။အဲလိုငါးဖယ္အစစ္မစားရတာၾကာၿပီ။