အရင္ဦးဆံုး ၀က္သားတုတ္ထိုး (သရက္ရြက္၊ အူခ်ိဳ၊ အသည္း၊ ႏွလံုး) အတြက္ ေရအထပ္ထပ္ေဆးပါတယ္။ Wet Market က၀ယ္လာတာပါ။ သရက္ရြက္၊ အူခ်ိဳ ႏွင္႔ အသည္း ၁က်ပ္ဖိုး ဆီ၀ယ္လာခဲ႔တာပါ။ ၁က်ပ္ဖိုးေပမယ္႔ အမ်ားၾကီးရပါတယ္။ ႏွလံုးကေတာ့ ေစ်းမမွတ္မိေတာ့ဘူး။ ၁ခါ၁ေလ ဆိုင္ရွင္ကသေဘာေကာင္းတာနဲ႔ၾကံဳရင္ ႏို႔အံုသားပါ အဆစ္ရတတ္ပါတယ္။ ေရေသခ်ာအထပ္ထပ္ေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ အနည္းငယ္၊ သၾကား ဇြန္း၀က္စာကိုထည္႔ႏွယ္ၿပီး မခ်က္ခင္ညမွာ ၁ညသိပ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ဆီထည္႔ၿပီး ဆီအနည္းငယ္ပူလာလ်င္ ဖလာ ၂ေစ႔၊ ေလညင္းပြင္႔ ၂ေစ႔၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ၄ရြက္ ကို္ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ႏွပ္ထားေသာ ၀က္ကလီစာမ်ားကိုထည့္ပါတယ္။ ၁နာရီနီးပါးေလာက္တည္ၿပီး ႏူးၿပီဆိုလ်င္ အေအးခံၿပီး အေနေတာ္လွီးပါ။
Wednesday, February 16, 2011
ၾကာဇံေၾကာ္ ႏွင္႔ ၀က္သားတုတ္ထိုး
အရင္ဦးဆံုး ၀က္သားတုတ္ထိုး (သရက္ရြက္၊ အူခ်ိဳ၊ အသည္း၊ ႏွလံုး) အတြက္ ေရအထပ္ထပ္ေဆးပါတယ္။ Wet Market က၀ယ္လာတာပါ။ သရက္ရြက္၊ အူခ်ိဳ ႏွင္႔ အသည္း ၁က်ပ္ဖိုး ဆီ၀ယ္လာခဲ႔တာပါ။ ၁က်ပ္ဖိုးေပမယ္႔ အမ်ားၾကီးရပါတယ္။ ႏွလံုးကေတာ့ ေစ်းမမွတ္မိေတာ့ဘူး။ ၁ခါ၁ေလ ဆိုင္ရွင္ကသေဘာေကာင္းတာနဲ႔ၾကံဳရင္ ႏို႔အံုသားပါ အဆစ္ရတတ္ပါတယ္။ ေရေသခ်ာအထပ္ထပ္ေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ အနည္းငယ္၊ သၾကား ဇြန္း၀က္စာကိုထည္႔ႏွယ္ၿပီး မခ်က္ခင္ညမွာ ၁ညသိပ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ဆီထည္႔ၿပီး ဆီအနည္းငယ္ပူလာလ်င္ ဖလာ ၂ေစ႔၊ ေလညင္းပြင္႔ ၂ေစ႔၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ၄ရြက္ ကို္ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ႏွပ္ထားေသာ ၀က္ကလီစာမ်ားကိုထည့္ပါတယ္။ ၁နာရီနီးပါးေလာက္တည္ၿပီး ႏူးၿပီဆိုလ်င္ အေအးခံၿပီး အေနေတာ္လွီးပါ။
Labels:
ၿမန္မာ႔ရိုးရာ စားစရာ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
သြားရည္တၿမားၿမားက်သြားပါတယ္.. ၾကာဇံေၾကာ္ေလးကလဲ စားခ်င္စရာေနာ္..
ၾကာဇံေၾကာ္နဲ ့ ၀က္သားတုတ္ထိုး သိပ္ႀကိဳက္
ေစာေစာစီးစီးၾကည့္မိတာ ဗိုက္ဆာသြားတယ္..
look so delicious.
စားခ်င္လိုုက္တာေနာ္။
Iora
Post a Comment