Wednesday, February 16, 2011

ၾကာဇံေၾကာ္ ႏွင္႔ ၀က္သားတုတ္ထိုး




ရန္ကုန္ေရာက္လ်င္ ဗိုလ္ခ်ဳပ္ေစ်း တံတားေအာက္က ၾကာဇံေၾကာ္ ႏွင္႔ ၀က္သားတုတ္ထိုး သြားစားေနက်ဆိုင္ ေလးပါ။ ေရာက္တိုင္းစားၿဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုး၁ေခါက္က အစ္မ၁ေယာက္က သူ႔ဆိုင္လာလို႔ဆိုၿပီး လိုက္ေကြ်း တာ။ ၁ပြဲကို ၁၀၀၀နဲ႔တူတယ္။ ဗိုလ္ခ်ဳပ္ေစ်း တံတားေအာက္ကဆိုင္ အလြမ္းေၿပေပါ႔။ စားဖူးတဲ႔သူတိုင္းေတာ့ သိၾကမွာပါ။ နာမည္ၾကီးပါတယ္။ ကြ်န္မကေတာ့ ဆိုင္နာမည္ေတြ ဘာေတြအမႈမဲ႔ အမွတ္မဲ႔ပါပဲ။

အရင္ဦးဆံုး ၀က္သားတုတ္ထိုး (သရက္ရြက္၊ အူခ်ိဳ၊ အသည္း၊ ႏွလံုး) အတြက္ ေရအထပ္ထပ္ေဆးပါတယ္။ Wet Market က၀ယ္လာတာပါ။ သရက္ရြက္၊ အူခ်ိဳ ႏွင္႔ အသည္း ၁က်ပ္ဖိုး ဆီ၀ယ္လာခဲ႔တာပါ။ ၁က်ပ္ဖိုးေပမယ္႔ အမ်ားၾကီးရပါတယ္။ ႏွလံုးကေတာ့ ေစ်းမမွတ္မိေတာ့ဘူး။ ၁ခါ၁ေလ ဆိုင္ရွင္ကသေဘာေကာင္းတာနဲ႔ၾကံဳရင္ ႏို႔အံုသားပါ အဆစ္ရတတ္ပါတယ္။ ေရေသခ်ာအထပ္ထပ္ေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ အနည္းငယ္၊ သၾကား ဇြန္း၀က္စာကိုထည္႔ႏွယ္ၿပီး မခ်က္ခင္ညမွာ ၁ညသိပ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ဆီထည္႔ၿပီး ဆီအနည္းငယ္ပူလာလ်င္ ဖလာ ၂ေစ႔၊ ေလညင္းပြင္႔ ၂ေစ႔၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ၄ရြက္ ကို္ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ႏွပ္ထားေသာ ၀က္ကလီစာမ်ားကိုထည့္ပါတယ္။ ၁နာရီနီးပါးေလာက္တည္ၿပီး ႏူးၿပီဆိုလ်င္ အေအးခံၿပီး အေနေတာ္လွီးပါ။

ၾကာဇံ၁ထုတ္လံုးကို ၁ညေရစိမ္ထားပါတယ္။ မနက္ေရာက္ရင္ ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံကို ကတ္ေၾကးၿဖင္႔ၿဖတ္ပါ တယ္။ ေဂၚဖီ ၁၀က္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆးပါ။ ၾကက္သြန္နီ၁ၿခမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ဆီထည္႔ၿပီး ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီကို ဆီသတ္ပါတယ္။ အ၀ါေရာင္သန္းစၿပဳလာရင္ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီထည့္ပါ တယ္။ ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံထည္္႔ပါတယ္။ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္၊ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ အနည္း ငယ္၊ ဆား ႏွင္႔ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ပါတယ္။ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။ အိုးမကပ္ေအာင္ လက္္နဲ႔ အေတာ္ ေမြယူရပါတယ္။ လက္ၿဖင္႔ အသာဆိတ္ၾကည့္ၿပီး ႏႈးၿပီဆိုလ်င္ရပါၿပီ။

4 comments:

ျမဴးျမဴး said...

သြားရည္တၿမားၿမားက်သြားပါတယ္.. ၾကာဇံေၾကာ္ေလးကလဲ စားခ်င္စရာေနာ္..

Nay Nay Naing said...

ၾကာဇံေၾကာ္နဲ ့ ၀က္သားတုတ္ထိုး သိပ္ႀကိဳက္
ေစာေစာစီးစီးၾကည့္မိတာ ဗိုက္ဆာသြားတယ္..

Tun Tun said...

look so delicious.

Anonymous said...

စားခ်င္လိုုက္တာေနာ္။
Iora