ဂ်င္း လက္၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာကို အခြံခြာၿပီး ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါတယ္။ ငါးဖယ္ကို မြေနေအာင္ ေထာင္းပါတယ္။ ေထာင္းထားၿပီးသား ငါးဖယ္ကို ဆား၊ ဆႏြင္း အခ်ိဳမႈန္႔၊ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴၿဖင္႔နံေအာင္ႏွယ္ပါတယ္။ စီးလာလ်င္ လက္ၿဖင္႔ အေလာေတာ္လံုးၿပီး ငါးဖယ္အ၀ိုင္းေလးမ်ား ၿဖစ္ေအာင္လုပ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုးပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေန ေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာလ်င္ အသင႔္ၿပင္ထားေသာ ငါးဖယ္အ၀ိုင္းေလးမ်ား ကိုေၾကာ္ပါ။ ငါးဖယ္ကို မီးပူရုံ ဟိုဖက္ ဒီဘက္လွန္ၿပီးဆယ္ထားပါ။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ထားေသာဆီၿဖင္႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ဆီသတ္ပါ။ ႏြမ္းလာ ၿပီဆိုလ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ပါ။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ထည့္ပါ။ ေရေႏြးထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ၁၀ေတာင္႔ကို ထက္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီးထည့္ပါ။ ဆီၿပန္လာလ်င္ နံနံပင္ေလးအုပ္ပါ။
2 comments:
ငါးဖယ္ကလက္၀င္ေပမယ့္စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္.
ကူးတို႔ေနရာမွာေတာ့ ငါးဖယ္ရွိဘူး...
ရန္ကုန္ျပန္မွအ၀စားရတာ..
ငါးဖယ္ဟင္းေလးျမင္ၿပီးစားခ်င္သြားပါတယ္။အဲလိုငါးဖယ္အစစ္မစားရတာၾကာၿပီ။
Post a Comment