Friday, February 18, 2011

ပဲေစာင္းလ်ားသီးသုတ္


အလွဴေန႔က လုပ္ၿဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ပဲေစာင္းလ်ားသီးသုတ္ပံုသုတ္နည္း အေၾကာင္းေၿပာၿပမယ္ေနာ္။ ပဲေစာင္းလ်ားသီးကို ပထမဦးစြာ အလယ္က အစင္းေၾကာင္းကို ခြာပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ရင္လဲ လက္္နဲ႔ထက္ပိုင္းပို္င္းရင္ အစေလးေတြ ထြက္လာမွာပါ။ ၿပီးရင္ ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ၿပဳတ္ပါတယ္။ ၿပဳတ္ၿပီးသား ပဲေစာင္းလ်ားသီးကို အေအးခံၿပီး ဓားၿဖင္႔ ပါးပါးလွီးပါ။ ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ထားပါ။ ေၿမပဲ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း၀က္ခန္႔ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၁ဥ ခပ္လတ္လတ္ အရြယ္ပါးပါးလွီးထားပါ။ ဇလံု၁ခုထဲမွာ လွီးထား ၿပီးေသာ ပဲေစာင္း လ်ားသီး၊ လွီးထားၿပီးေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆီခ်က္၊ ေၿမပဲေထာင္း၊ ႏွမ္း ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း၊ သံပုရာသီး ၁စိတ္ညစ္ၿပီး ထည့္ရန္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငရုတ္သီး အမႈန္႔ ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


3 comments:

JuneOne said...

ပဲေစာင္းလ်ားသီးကို မၿပဳတ္ပဲ ဇလံုထဲမွာထည့္ ေရေႏြးပူပူ ေလာင္းၿပီး အဖုံးအုပ္ထား အစိမ္းနံ့ကုန္ေအာင္ ၃မီးနစ္ေလာက္။ၿပီးရင္
ပါးပါးလွီးသုပ္။ၾကြပ္ၾကြပ္နဲ႔ စားလို႔ ေကာင္းတယ္။
အေရာင္က လဲ ညိဳ မသြားပဲ စိမ္းစိမ္းေလး။

Anonymous said...

ဟုတ္တယ္။ ကြ်န္မလဲ ပဲေစာင္းလ်ားဆို ေရဆူဆူထဲ ထည့္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းၿပန္ထုတ္၊ ၿပီးေတာ့ေရေအးထဲ စိမ္လိုက္ေတာ့ စိမ္းစိမ္းေလးနဲ့ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး ၿဖစ္တာကို ပိုၾကိဳက္တယ္၊ မမြန္မြန္က ဆယ္မိနစ္ေတာင္ ၿပဳတ္တယ္ဆိုေတာ့ ႏူးႏူးေလးၾကိဳက္လို့ၿဖစ္မယ္။ တေယာက္ အၾကိဳက္က္တမ်ိဳးစီေပါ့။

Myo Mon Yee Oo said...

အဲဒီေန့က သုတ္မယ္လို့စီစဥ္ကာမွ city hall ၁ခုလံုးမွာမွ ၁ဆိုင္ပဲရတယ္။ အရမ္းရင့္တယ္ေလ။ မြန္မြန္ အဖြားက ပဲေစာင္းလ်ားသီးဆိုရင္ ၿပဳတ္တာပဲမ်ားတယ္ေလ။ အဲဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ပါ။ နုနုေလးဆိုရင္ေတာ့ ၁မ်ိဳးေပါ႔