Tuesday, January 10, 2012

ရခိုင္မုန္႔တီသုတ္ ႏွင္႔ ရခုိင္မုန္႔တီအရည္ (ရခိုင္ style ရွဳးရွဲ)

ရခိုင္မုန္႔တီ အရည္ ႏွင္႔ ရခိုင္မုန္႔တီ အသုတ္

အခုတေလာ မုန္႔တီသုတ္ကို ရခိုင္လို ရွဳးရွဲစားခ်င္ေနတာနဲ႔ခ်က္လိုက္တာပါ။ အဲဒီေန႔က တကယ္႔ရွဳးရွဲပါပဲ။ စားလို႔လဲေကာင္းမွေကာင္းပါ။ မင္းလမ္းကိုေတာင္သတိရမိေသးတယ္။

Seabass ငါးအေသး၁ေကာင္၀ယ္ၿပီးသန္႔စင္ေအာင္၁ခါထဲေဆးခိုင္းလိုက္ပါတယ္။ Seabass ငါးကို ဓားနဲ႔ေစာင္းေစာင္းမႊန္းပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳ႔မႈန္႔ႏွယ္ၿပီး စပါးလင္၁ေခ်ာင္းကို ၃ပိုင္းပိုင္းပါတယ္။ ဂ်င္းလက္ ၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာကိုေထာင္းထားပါတယ္။ အိုးထဲမွာ ေရ၁၀က္ထည္႔ၿပီး ဆူေအာင္တည္ ပါ တယ္။ ေရဆူလာရင္ ဂ်င္းလက္၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၃မႊာ ေထာင္းထားတာထည္႔ ပါတယ္။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ အနံေပ်ာက္မွ Seabass ငါးထည္႔ပါတယ္။ မိနစ္ ၂၀ေလာက္ ၿပဳတ္ပါတယ္။ ငါးအသားႏႊင္ပါတယ္။ Seabass ငါးကို ၃/၄ ပံု၊ ၁/၄ ပံုဖယ္ထားပါတယ္။

ရခိုင္မုန္႔တီအရည္တည္နည္း

ရခို္င္မုန္႔တီအရည္ အတြက္ၿပင္ထားပံု

ဂ်င္းလက္၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာထပ္ေထာင္းပါတယ္။ဒယ္အိုးထဲတြင္ ေရ၁၀က္ ထည္႔ၿပီး ဆူေအာင္ တည္ပါတယ္။ ေရဆူလာရင္ ဂ်င္းလက္၁ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာ ေထာင္းထားတာထည္႔ပါတယ္။ ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ထည္႔ပါတယ္။ အနံေပ်ာက္ရင္ Seabass ငါးကို ၃/၄ ပံုထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ပါ တယ္။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ပါတယ္။

ရခိုင္မုန္႔တီသုတ္ ရွဴးရွဲၿပင္နည္း

ရခို္င္မုန္႔တီသုတ္ ရွဳးရွဲ အနီးကပ္


မုန္႔ဟင္းခါးေၿခာက္ကိုေရစိမ္ထားပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ေရထည္႔ၿပီး ေရပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ေရစိမ္ထားေသာ မုန္႔ဟင္းခါးေၿခာက္ထည္႔ပါတယ္။ ၈မိနစ္ဆိုရင္ဆယ္ ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။

ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ၃၀ေတာင္႔ေလာက္ကို ဒယ္အိုး၁လုံးထဲထည္႔ၿပီး ေလွာ္ပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၁မႊာကို မီးဖုတ္ပါ။

ေလွာ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔၊ မီးဖုတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၁မႊာကို ေထာင္းပါ။

မန္က်ည္းမွည္႔ အနည္းငယ္ကို ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာကို ပါးပါးလွီးၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ။
- နံနံပင္
- ဆား
- အခ်ိဳမႈန္႔
- ပဲမႈန္႔

စားမယ္႔ပန္းကန္ထဲတြင္ မုန္႔ဖတ္ထည္႔၊ Seabass ငါး ၁/၄ ပံုထည္႔၊ အစပ္အနည္းငယ္ (ေလွာ္ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔၊ မီးဖုတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၁မႊာ)၊ (ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငပိေထာင္း အနည္းငယ္ ထည္႔လို႔ရပါတယ္)ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ပဲမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ မန္က်ည္းမွည္႔႔ အနည္းငယ္၊ နံနံပင္အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္ အနည္းငယ္၊ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ၁ခု (ကြ်န္မက ငါးဖယ္ေၾကာ္ ထည္႔ၿပီးသုတ္စားပါတယ္) ထည္႔ၿပီး သုတ္ထားတာပါ။

အရင္ကလည္း ရခိုင္မုန္႔တီ - အာပူလွ်ာပူ အေၾကာင္းေရးဖူးပါတယ္။ ဒီမွာပါ။

Blog လာလည္သူ အားလံုးပဲ က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစရွင္ .....

4 comments:

khin said...

အားပါး စားခ်င္လိုက္တာ ညီမေလးမြန္မြန္ေျပာသလို လုပ္စားၾကည္.လိုက္အုန္းမယ္ မမက်ားသမီးက မုန္.တီဆိုသိပ္ၾကိဳက္တာ ကိုယ္တုိင္အခုထိခ်က္မေကၽြးရေသးဘူး။

မမက်ားက်ား

Anonymous said...

ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္နဲ႔အာပူလွ်ာပူကေတာ့..အႀကိဳက္ဆံုးအစားအစာထဲပါတယ္ဗ်ာ..ရန္ကုန္မွာေနတုန္းကေတာ့...၁၃ လမ္းထိပ္က ရခုိင္မႀကီးေရာင္းတဲ့ဆုိင္မွာေန႔တုိင္းသြားစားျဖစ္တယ္။ ေက်ာက္မဲမွာေတာ့...အာပူလွ်ာပူပဲရွိတယ္...ရခုိင္မုန္႔တီသုပ္ေတာ့မရွိပါဘူးဗ်ာ.....ဓာတ္ပံုၾကည့္ၿပီးပဲ အာသာေျဖလုိက္ပါတယ္ဗ်ာ......:)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဗိုက္ဆာလာျပီ
မနက္အိပ္ရာထျပီး ဘာမွ မစားရေသးဘူး
ခုေတာ႔ ပိုဆာသြားတယ္
တစ္ခုခု စားမွ ျဖစ္ေတာ႔မယ္

Myo Mon Yee Oo said...

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္