အရင္ဆံုး ေၿမာင္းၿမေဒၚခ်ိဳခ်က္တုန္းက က်န္တဲ့ မုန့္ဖတ္ကို ေရစိမ္လိုက္ပါတယ္။ မုန့္ဖတ္ေပ်ာ့ၿပီးဆိုလ်င္ အိုးထဲမွာ ေရထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါတယ္။ ေရဆူမွ မုန့္ဖတ္ထည့္ပါတယ္။
ေနာက္အိုး၁လံုးၿဖင့္ ငါးခူကို ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန့္နယ္ၿပီး စပါးလင္ထည့္ၿပဳတ္ ပါတယ္။ အနံေမြးေအာင္လို့ပါ။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။
ေနာက္အိုး၁လံုးၿဖင့္ ေရထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူၿပီဆိုလ်င္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထားတာေတြကို ထည့္ပါ။ စိမ္းစားငပိ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အနံေပ်ာက္ၿပီဆိုလ်င္ မီးခဏပိတ္ထားပါ။
ငါးခူတည္ထားေသာအိုးမွ ငါးခူႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ငါးခူခ်ည္းပဲဆယ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။ ငါးခူ ၿပဳတ္ထားေသာအိုးထဲမွ အရည္အားလံုးကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားေသာ အိုးထဲသို့ ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ ငါးခူကို အသားခ်ည္းပဲႏြင္ပါ။ လက္ၿဖင့္ငါးခူ ကိုေၾကေအာင္လုပ္ပါ။ ၿပီးရင္အိုးထဲသို့ ငါးခူအသားမ်ားထည့္လိုက္ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္၊ ငံၿပာရည္ ထည့္ပါ။ အေပါ့အငန္ၿမည္းၿပီလ်င္ ခ်လို့ရပါၿပီ။
ရခိုင္မုန့္တီကို မန္က်ည္းမွည့္ေဖ်ာ္ထားေသာအရည္၊ နံနံပင္၊ ဆီခ်က္၊ ပဲေၾကာ္တုိ့ၿဖင့္ထည့္ၿပီးစားႏို္င္ပါတယ္။ ကြ်န္မပံုထဲမွာ အစုံပါေအာင္ ထည့္မရိုက္ထားဘူး။ ကြ်န္မက မုန့္ဖတ္ထည့္၊ ပဲေၾကာ္ထည့္၊ အရည္ထည့္။ ဒါက ကြ်န္မစားတဲ့ပံုစံ ...
No comments:
Post a Comment