Monday, August 10, 2009

ေၿမာင္းၿမေဒၚခ်ိဳမုန့္ဟင္းခါး

လြယ္လြယ္ေလးပါ။ ေၿမာင္းၿမေဒၚခ်ိဳမုန့္ဟင္းခါးထုပ္ကို ၀ယ္ပါတယ္။ ေရထည့္ၿပီး ဆူလာတဲ့အခါမွာ ဟင္းအႏွစ္ထုပ္ထည့္ပါတယ္။ တစ္ခ်ိန္တည္းမွာ ငါးခူကို ငံၿပာရည္နဲ့နယ္၊ စပါးလင္ကိုထုပီ၊ လွီးပီ၊ ၾကိဳးခ်ည္ၿပီးၿပဳတ္ပါတယ္။ အေအးခံၿပီး ငါးခူကိုအသားခ်ည္းပဲ အမြာမြာၿဖစ္ ေအာင္မြာပါ။ ငါးခူၿပဳတ္ရည္ကို မသြန္ပစ္ပဲ မုန့္ဟင္းခါးဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ပါ။ ၾကက္ဥကိုလည္းၿပဳတ္ထားပါတယ္။ ၾကက္ဥက်က္ သြားတဲ့အခါမွာ အစိပ္ေလးမ်ားစိပ္ၿပီး မုန့္ဟင္းခါးအိုးထဲထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိပ္စိပ္ၿပီး မုန့္ဟင္းခါး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ပါ။ အခ်ိဳမႈန့္ပဲထည့္ပါတယ္။ ဘာၿဖစ္လို့လဲဆိုေတာ့ ေၿမာင္းၿမေဒၚခ်ိဳမုန့္ဟင္းခါးထုပ္က အစကထဲကိုက ငန္ေနလို့။ ကြ်န္မ အတြက္ကေတာ့ ၿပန္ၿပင္ၿပီးခ်က္ရပါတယ္။ ကြ်န္မက အေပါ့ပဲစားတတ္တယ္။ နံနံပင္ပါးပါးလွီးၿပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားပါ။သံပုရာသီးကိုလည္း အစိပ္ေလးမ်ားစိပ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ ထားပါ။ ငရုတ္သီးမႈန့္ကိုလည္း ပန္းကန္ေလးထဲထည့္ ထားပါ။ ဆီခ်က္ကို ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးၿပီးခ်က္ထားပါ။ မုန့္ဟင္းခါးဖတ္ကိိုလည္း ေရဆူဆူမွာထည့္ၿပီးၿပဳတ္ထားပါ။

လာလည္သူအားလံုးအားမနာတမ္းသံုးေဆာင္သြားၾကေနာ္။ ပဲကပ္ေၾကာ္က စားခါနီးမွပဲေဖာက္ထည့္လိုက္ေနာ္။

ေနာက္မွပဲ ကိုယ္တိုင္ခ်က္တဲ့ မုန့္ဟင္းခါးလာစားၾကေနာ္ ...

1 comment:

Pwint Myue said...

မုန္႔ဟင္းခါးစားခ်င္လိုက္တာ.. မနက္စာမုန္႔ဟင္းခါးေလးစား ေရေႏြးၾကမ္းေလးေသာက္.. ဘယ္ေလာက္ေကာင္းလိုက္မလဲ..