Friday, August 14, 2009

ေတာင့္တမိေသာ အစားအေသာက္မ်ား

အခုတေလာ စားခ်င္ေနတာေတြ အရမ္းမ်ား ေနတယ္။ ကိုယ္ခ်က္တဲ့ဟင္း မစားခ်င္ပဲ အၿပင္က အစား ဆန္းဆန္း ေတြ စားခ်င္ပါတယ္။ ရန္ကုန္ေရာက္မွပဲ တစ္၀တစ္ၿပဲ စားေတာ့မယ္။ ဒီမွာက ၾကက္သား၊ ၀က္သား၊ ပုဇြန္၊ ၿပည္ၾကီးငါး ဒါေတြနဲ့ပဲအပတ္တိုင္းစားေနရတာ ၃ႏွစ္ေက်ာ္ပါၿပီ။
  • မုန့္ဟင္းခါး(အမ်ားကသိၾကတာ အင္းယားလမ္းမၿဖဴ မုန့္ဟင္းခါး)ကို ပဲေၾကာ္၊ ငါးဖယ္ေၾကာ္ၿဖင့္ ပဲသီး အစိမ္းေတာင့္ အနည္းငယ္၊ သံပုရာသီးအနည္းငယ္ညစ္ၿပီး ၂ပြဲေလာက္ တစ္ထိုင္တည္းစားခ်င္ေနတာ။ ပါဆယ္တစ္ပြဲ ထပ္ထည့္ ေန့လယ္စာပါ စားလို့ရတယ္ေလ။ လူကေသးေသးေလးေပမယ့္ အရမ္းအစား ၾကီးပါတယ္။
  • ဆီခ်က္ကိုဆီခ်က္မထည့္ပဲ၁ပြဲ၊ ဘဲဆီဗူးသုတ္၊ ဘဲအရည္ခြံသုတ္၊ ဘဲေၿခေထာက္သုတ္ထိုင္ၿပီး တစ္ထိုင္ တည္း စားခ်င္လိုက္တာ။ တစ္ထိုင္တည္း စားလို့ကုန္ပါတယ္။ အဲဒီေလာက္ေတာင္ အစားပုတ္တာ။ လူက ေပါင္၉၀ ေလာက္ပဲရွိတာ။ မယံုႏိုင္စရာၾကီးေနာ္။
  • အဲဒီလမ္း၂၀ကပဲ ၀က္သားေပါင္းကို ဂ်င္းပါးပါးလွီးၿပီး အခ်ဥ္ရည္နဲ့တို့စားခ်င္ပါရဲ့။
  • Oriental House က Dim Sum ကိုလည္းစားခ်င္တယ္။ ၀က္နံရိုး၊ ပုဇြန္ဖက္ထုတ္၊ ႏိုင္လြန္ပုဇြန္၊ အစရွိသၿဖင့္
  • အမ်ားၾကီးပဲ။ အရင္တုန္းကဆိုရင္ အရင္ေစ်းနဲ့ ၂၀၀၀ဖိုးေလာက္ကို ပါဆယ္ဆြဲၿပီး တစ္ေယာက္ထဲ စား တာ။ ဟီး..ဟီး...။
  • စမ္းေခ်ာင္းကမင္းလမ္း မဟုတ္ဘူးေနာ္။ ရခိုင္ေတြဖြင့္တာ။ ေရခူသုပ္စပ္စပ္ေလး၂ပြဲ၊ ပုဇြန္ကင္... ရွိသမွ် အကင္ေပါင္းစံုစားခ်င္လိုက္တာ။
  • ဆာေတး၂ပြဲေလာက္ကေတာ့ အသာေလးပဲ။ ၿပီးေတာ့ ၾကက္ကင္၊ အဆီဗူးကင္က ၅ကင္ေလာက္၊ရုံးပေတသီးကင္၊ ဟူး...။
  • ကုလားၾကက္သားသုတ္။
  • ေရႊဇင္ေယာ္က Mandalay နန္းလတ္၊ အၾကြပ္ေရွာင္ ၁ပြဲ။
  • စိန္ပန္းၿပာက Mandalay ၿမီးရွည္၊ အဲဒါထက္ Mandalay ဗထူးကြင္းနားကၿမီးရွည္္။
  • လမ္းေဘးဆုိင္က ၀က္သားတုတ္ထိုးကို စိမ္ေၿပနေၿပထုိင္စားခ်င္၏။
  • ေကာက္ညင္းေပါင္းကို အၿဖဴနဲ့ငခ်ိတ္ကို ႏွမ္းေထာင္းမ်ားမ်ား၊ အုန္းသီးဖတ္အေပၚကၿဖဴးလို့။
  • ေခါပုတ္မဲမဲကိုေၾကာ္ၿပီး သၾကားေလးနဲ့တုိ့စားခ်င္လွ၏။
  • ရန္ကုန္က ေတာသည္ေတြေရာင္းတဲ့ဆီက ဂဏန္းကို ကိုယ္တုိင္ခ်က္ၿပီး ဂဏန္းေရၿပန္ဆီက်န္ စားခ်င္ တယ္။
  • ငါးသေလာက္ဥေၾကာ္စားခ်င္တယ္။
  • ငါးရံအူဟင္းစားခ်င္တယ္။
  • ၾကာဇံခ်ည္းပဲကိုအရည္နဲ့၀က္သားေၾကးအိုး၊ ဒီကေၾကးအိုးေတြက ၁ခုခုလိုေနသလိုပါပဲ။
  • ဆိတ္ဦးေႏွာက္ဟင္း။
  • အမွတ္တရဆိုင္က ရွမ္းငါးထမင္းနယ္ကို ဂ်ဳးၿမစ္ကိုက္ၿပီးစားခ်င္တယ္။
  • ေခါက္ဆြဲသုတ္ကို ဟင္းခါးပူပူေလးနဲ့စားခ်င္လိုက္တာ။
  • ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္သုတ္လည္းစားခ်င္တယ္။
  • ေရႊရင္ေအး၊ မုန့္လက္ေဆာင္းေသာက္ခ်င္တယ္။
  • ေရႊပုဇြန္က ကူဖီးေရခဲမုန့္၊ ေခ်ာကလက္ကိတ္ (ေခ်ာကလက္ကိတ္ပဲသိတာ။ ဘယ္လိုေခၚမွန္းမသိ၊ ေဘး နားမွာေၿမပဲပါတယ္)။
  • ပလို့ေၿပာင္းဖူးစားခ်င္တယ္။ စီးစီးေလး။ တစ္ထိုင္တည္းစားလို့ကေတာ့ ၅ဖူးေလာက္က အသာေလးပဲ။
  • ငါးရံဆန္ေလာဟင္းခ်ိဳ ေသာက္ခ်င္လို္က္တာ။
  • ပုဇြန္ထုတ္အၾကီးၾကီးကို ကင္ၿပီး သံပုရာသီးေလးညစ္ၿပီး စားခ်င္တယ္။
  • ပူစီနံခ်ပ္တနီးေထာင္းစားခ်င္တယ္။
  • မဂိုလမ္း ဗလီေအာက္က ဆိတ္ခါးပတ္စားခ်င္တယ္။
  • ငပိရည္က်ိဳေတာင္မွ ေရွာင္ေနရတယ္။ စားရင္ေသြးတုိးလို့။ ငပိရည္က်ိဳကိုလည္း ၁ႏွစ္ေလာက္ေရွာင္ရ ဦးမယ္။
  • ၿမစ္ၿပဳတ္၊ ကန္စြန္းရြက္ၿပဳတ္၊ တမာခ်ဥ္၊ ပဲတီခ်ဥ္တုိ့ၿဖင့္ တို့စားလိုက္ရရင္။
    ေၾသာ္ ... ကြ်န္မဘ၀ကသနားစရာ.. ဟင္းးးးးးးး
ခ်ဥ္ၿခင္းတပ္ေနတာေတြပါ။ ဘယ္မွာရွာရမလဲေနာ္။ သတိရရင္က်န္တာေတြ ထပ္ၿဖည့္ဦးမယ္။ ရန္ကုန္ေရာက္ရင္ အစားအေသာက္ အရမ္းေသာင္းက်န္းတာ။ ေအာင့္ထားရဦးမယ္။ ရန္ကုန္ၿပန္ဖို့ ၂လေလာက္ေတာင္ လိုေသးတယ္ ...

အစားအေသာက္မီးလိုေတာက္ ... ဟီးးးးးးးးးးး

1 comment:

sein said...

စမ္းေခ်ာင္းကမင္းလမ္း မဟုတ္ဘူးေနာ္။ ရခိုင္ေတြဖြင့္တာ။ ေရခူသုပ္စပ္စပ္ေလး၂ပြဲ၊ ပုဇြန္ကင္... ရွိသမွ် အကင္ေပါင္းစံုစားခ်င္လိုက္တာ။
(တာေမြ က ဆိုင္ေဟာင္း နဲ႔ RC2 နား ေနာက္ AD လမ္း မွာ ဆိုင္သစ္ ဖြင့္ထားတယ္။)