Saturday, August 15, 2009

ငါးေၿခာက္ရုိး ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္

ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးအပြေၿခာက္ကို ညက္ညက္ေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါ တယ္။ ႏြမ္းလာၿပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလီွးထားတာထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကၿပီဆိုမွ ငါးေၿခာက္ရုိး အေနေတာ္စိပ္ထားတာ ထည့္ပါတယ္။ စိမ္းစားငပိအနည္း ငယ္၊ အခ်ိဳမႈန့္ထည့္ပါ။ ငါးေၿခာက္ရိုး ႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ၿခမ္းထားတာထည့္ပါတယ္။ နံနံပင္ကို ကတ္ေၾကးနဲ့ၿဖတ္ ၿပီးထည့္ပါတယ္။ ဆီၿပန္ၿပီဆိုလ်င္ ပန္းကန္ ထဲထည့္ၿပီး အေပၚကေန နံနံပင္အနည္းငယ္ အုပ္ေပးပါတယ္။

No comments: