Monday, December 28, 2009

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ


ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ ၿပင္ဆင္ထားပံု


ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ၿပင္ဆင္ၿပီး

Christmas Eve က လုပ္စားၿဖစ္တာ။ ပ်င္းလို့ အခုမွပဲ တင္ၿဖစ္ေတာ့တယ္။ ေခါက္ဆြဲဖတ္က NTUC Fair Price က၀ယ္လာတဲ့ Fortune Teochew Mee Pok Noodles ပါ။ ၁ထုတ္ကို ၄ေယာက္ေလာက္ ေကာင္းေကာင္းစားလို့ ရပါတယ္။ အိုး၁လံုးထဲမွာ ေရထည့္ၿပီး ေရပြက္ပြက္ဆူမွ ေခါက္ဆြဲဖတ္ထည့္ၿပဳတ္ပါ။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို အခ်ိဳမႈန့္၊ ဆား ထည့္ၿပီး အသားထဲစိမ့္၀င္ေအာင္ႏွယ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာေလာက္ကို အခြံႏြာ၊ ဓားၿပားရုိက္ ၿပီး ၾကက္သားႏွင့္အတူ ဆီထြက္တဲ့ အထိႏႈးေအာင္ၿပဳတ္ပါတယ္။ ဘဲသားနဲ့လုပ္ရင္ အေကာင္းဆံုးေပါ့။ ဘဲသားနဲ့လုပ္ ရင္ၾကာမွာစိုးလို့ ၾကက္သားနဲ့ပဲလုပ္လုိက္တာပါ။ ၾကက္သားႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ၾကက္သားဖတ္ေတြကို ဆယ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သားကို အသားဖတ္ခ်ည္းပဲႏြင္ၿပီး ပါးပါးေလးၿဖစ္ေအာင္လွီးပါ။ ၾကက္အရိုးကို ၾကက္သားၿပဳတ္ထားေသာအိုးထဲ ၿပန္ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ထည့္ပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန့္ အနည္းငယ္ကိုလည္း ထည့္ပါတယ္။ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲအတြက္ လိုက္ဖက္တဲ့ အရည္ေသာက္၁ခြက္ ရပါၿပီ။ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲကို အေပၚကေန ဆီခ်က္ၿဖဴးရန္အတြက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အစိတ္ေသးေသးေလးေတြ ၿဖစ္ေအာင္လွီးၿပီး မီးေအးေအး ၿဖင့္ေၾကာ္ပါ။ ဒီမွာ မေၾကာ္ထားဘူး။ ကြ်န္မေၾကာ္ရင္ တူးသြားၿပီး စားမေကာင္းမွာစိုးလို့။

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲစားေတာ့မယ္ဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲဖတ္၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴေၾကာ္ကို အေပၚကေနလွေအာင္ၿဖဴးလိုက္ပါ။

1 comment:

ၿမတ္မြန္ said...

စားခ်င္စရာေလးေနာ္..