Tuesday, December 29, 2009

၀က္နံရိုးႏွင့္ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းဆီၿပန္

၀က္သားကို အခ်ိဳခ်က္လိုက္၊ ဟင္းခ်က္လိုက္ ခ်က္ေနရတာ ရုိးေနလို့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္တဲ့အတိုင္း အဆန္းထြင္ၿပီး ခ်က္လိုက္တာ။ ခ်ဥ္ၿပံဳးၿပံဳး အစပ္ကေလးပါပါေတာ့ ခံတြင္းေတြ့ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း ႏွင့္ ငရုတ္ပြေၿခာက္ကိုေရာၿပီး စက္ႏွင့္ေရာၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကိုလည္း သင္ထားပါတယ္။ ၀က္နံရုိးကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္၊ ဆႏြင္းၿဖင့္ထည့္ၿပီး ႏွံေအာင္ႏွယ္ထားပါ။ ဆီထည့္ၿပီး ၾကိတ္ထားေသာအရာမ်ား ကိုမီးေအးေအးၿဖင့္ ဆီသတ္ပါတယ္။ ႏြမ္းၿပီဆိုလ်င္ အေရာင္တင္မႈန့္ အနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။ ၀က္နံရိုးထည့္ပါတယ္။ ဆီၿပန္လာေအာင္ ေစာင့္ၿပီး ႏႈးေအာင္ ေရ၃ေရ ထည့္ပါတယ္။ ငပိစိမ္းစာအနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ကို ၿခမ္းၿပီးထည့္ပါတယ္။ ဆီၿပန္ခါနီးအခ်ိန္မွ ခ်ဥ္ေပါင္ထည့္ပါတယ္။ ဆီၿပန္ၿပီး ခ်ဥ္ေပါင္ႏႈးၿပီဆိုလ်င္ စားလို့ရပါၿပီ။

No comments: