Wednesday, December 30, 2009

အမဲႏွပ္


ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း ႏွင့္ ငရုတ္ပြေၿခာက္ကိုေရာၿပီး စက္ႏွင့္ေရာၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။ အမဲႏွပ္မွာ ၿဖစ္တဲ့အတြက္ ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ား ထည့္ပါတယ္။ ဆီထည့္ၿပီး ကရေ၀းရြက္ကိုေမႊးေအာင္ ထည့္ပါတယ္။ ေမႊးလာၿပီ ဆိုမွ ၾကိတ္ထားေသာအရာမ်ား ကိုမီးေအးေအးၿဖင့္ ဆီသတ္ပါတယ္။ ႏြမ္းၿပီ ဆိုလ်င္ အေရာင္တင္မႈန့္အနည္းငယ္ ထည့္ပါတယ္။ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန့္တို့ၿဖင့္ ႏွယ္ထားေသာ အမဲသားထည့္ပါတယ္။ အမဲသားကို ႏႈးအိေနတဲ့ အခ်ိန္ထိခ်က္ပါ။ ဆီၿပန္ၿပီး အမဲသားႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ခ်လို့ရပါၿပီ။

No comments: