Saturday, December 12, 2009

ငါးခူ ငါးဆုတ္ ဆီၿပန္ဟင္း


ငါးခူအၾကီးၾကီး၁ေကာင္ကို ေခါင္းမပါ ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန့္တို့ၿဖင့္ ႏွယ္ၿပီးၿပဳတ္ပါ။ (စပါးလင္ကိုထည့္ၿပဳတ္လို့လည္းရပါတယ္)။ ငါးခူႏႈးၿပီဆိုလ်င္ အသားခ်ည္းပဲႏြင္ၿပီး ငရုတ္ဆံုထဲမွာထည့္ၿပီး ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဒါအၿပင္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္ပါထည့္ၿပီး ေရာႏွယ္လိုက္ပါ။ လက္ၿဖင့္အေနေတာ္ အရြယ္လံုးပါ။ ဆီထည့္ၿပီး ငါးခူလံုးမ်ားကို ေၾကာ္ပါ။ ငါးခူၿပဳတ္ရည္ႏွင့္ငါးခူရိုးကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္းထဲေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ အားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီ ဆိုလ်င္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္ထားတာ ႏြမ္းလာၿပီဆိုလ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုးကို ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းလာၿပီဆိုလ်င္ ေၾကာ္ထားေသာငါးခူလံုးမ်ားကို ထည့္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ကို ၿခမ္းၿပီးထည့္ပါတယ္။ ခ်ခါနီးမွ ေမြးေအာင္ နံနံပင္ေလး အုပ္လုိက္ပါတယ္။

No comments: