ၾကက္သား ႏွင့္ ကုလားပဲ ဟင္းဆီၿပန္
ကုလားပဲကို ၁ည ေရစိမ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သားကိုလည္း ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ၿဇင့္ ႏွယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီက်က္ လ်င္ ကုလားေ၀းရြက္ ၃ရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ၃ခုတို႔ၿဖင့္ ဆီအရင္ သတ္ပါ။ ေမြးလာမွ ေထာင္းထားေသာ အရာ မ်ားကို ထည္႔ပါ။ ႏြမ္းစၿပဳလာလ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားထည့္ပါ။ ၅မိနစ္ထားၿပီး ေယာင္းမၿဇင့္ ေမြေပးေနပါ။ ကုလားပဲထည့္ပါ။ ကုလားပဲကို အိုးမကပ္ ေအာင္ ေယာင္းမၿဖင့္ေမြပါ။ ေရေႏြးထည့္ပါ။ ကုလားပဲႏႈးၿပီး ဆီၿပန္ၿပီ ဆိုလ်င္ စားလို႔ရပါၿပီ။
5 comments:
ပလာတာေလးနဲ႔ စားရရင္ေကာင္းမယ္..
အဲဒီေန႔ ေန႔လယ္ကေတာ႔ ပလာတာ ၂ခ်ပ္ေၾကာ္ၿပီး စားလိုက္တယ္။ ပလာတာကေတာ့ ဓာတ္ပံုမရိုက္လိုက္မိဘူး။
က်န္ခဲ႔လို႔။ ဒီေန႔ခ်က္တာ ဂ်ပန္ငါးဥေၾကာ္ ႏွင့္ မန္က်ည္းသီးခ်က္
ဂ်ပန္ငါးဥေၾကာ္
Can I buy as Japan Fish Roe, any other name? and just fry with oil + turmeric or onion or garlic?
Thanks,
ျပန္လည္မွ်ေဝခြင့္ျပဳပါရွင္
ရုိေသေလးစားစြာျဖင့္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္
Post a Comment