Monday, October 25, 2010

၀က္နံရိုး ေကာ္ရည္ ေခါက္ဆြဲ


အရင္ဦးဆံုး ၀က္နံရိုးကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ႏွယ္ၿပီး ၁ည ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ေရထည့္၊ အနံေပ်ာက္သြားေအာင္ ဂ်င္း လက္၁ဆစ္ပါ ထည့္ၿပီး ၁နာရီခန္႔ၾကာေအာင္ ၿပဳတ္ပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ ေရေဆးၿပီး အေနေတာ္လွီးၿပီး ေရေႏြးဆူဆူမွာ ထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆးၿပီး ေရေႏြးဆူဆူမွာ ထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။ မိႈ ေၿခာက္ကို ေရေဆးၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။ ဇကာမွာ ၿပဳတ္ထားေသာ ကန္စြန္းရြက္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ မိႈေၿခာက္ကို ေရစစ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲမွာ ထည့္ထားပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲဖတ္က NTUC, Fair Price ကေန ၀ယ္လာေတာ့ ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ေရဆူုဆူမွာ ၅မိ္္နစ္ထားပါတယ္။ ေရသြန္ပစ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲမွာ ထည့္ထားပါတယ္။ ဒယ္အိုး ၁လံုးထဲမွာ ေရထည့္ ၿပီး ေရဆူလာရင္ ေကာ္မႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၃ဇြန္း အေမာက္ ထည့္ပါတယ္။ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ အဖံုးၿပည့္ ၂ခြက္ ထည္႔ပါတယ္။ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္၊ ခရုဆီ အနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။ ေယာင္းမၿဖင္႔ ေမြေပးပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပါ။ ၾကက္ဥ ၁လံုးကို ေဖာက္ၿပီး ႏွာႏွာေခါက္ပါ။ ေယာင္းမၿဖင့္ ေမြေနတဲ႔ အခ်ိန္မွာ ႏွာႏွာ ေခါက္ထားေသာ ၾကက္ဥအရည္ကို ဇြန္းမွာ ခပ္ၿပီး ၿဇည္းၿဖည္းခ်င္း ထည့္ၿပီးေမြပါ။ ၾကက္ဥအမွ်င္ အဖတ္ေလးေတြ ၿဖစ္လာပါလိမ္႔မယ္။ ၀က္ၿပဳတ္ရည္ပါထည္႔ေပးပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာလ်င္ရပါၿပီ။ ပန္းကန္ထဲမွာ ေခါက္ဆြဲဖတ္ထည့္၊ ကန္စြန္းရြက္ထည့္၊ ပဲပင္ ေပါက္ထည့္၊ မိႈေၿခာက္ထည့္၊ ၀က္နံရုိးထည့္၊ ေကာ္ရည္ထည့္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴေၾကာ္ ထည့္ၿပီး စားႏိုင္ပါၿပီ။ ငပိ ေထာင္းကို သံပုရာရည္ညစ္ၿပီး သံုးေဆာင္ရင္ အလုိက္ဖက္ဆံုးပါပဲ။

၀က္နံရိုး ေကာ္ရည္ ေခါက္ဆြဲ အတြက္ ၿပင္ဆင္ထားပုံ

ေခါက္ဆြဲ၊ ကန္စြန္းရြက္ၿပဳတ္၊ ပဲပင္ေပါက္ၿပဳတ္၊ ၀က္နံရိုးၿပဳတ္၊ ငပိေထာင္း၊ မိႈေၿခာက္ၿပဳတ္၊ ေကာ္ရည္၊ ၾကက္သြန္ ၿဖဴဆီခ်က္

ငပိေထာင္းလုပ္နည္းက ဒီမွာ ေရးၿပီးသားမို႔လို႔ မေရးေတာ့ဘူးေနာ္။

1 comment:

amayarko said...

မၾကိဳက္တာေတာင္ စားခ်င္သြားတယ္ ။