ၾကက္သားကို အေသးေလးတုံးၿပီး ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ၿဖင္႔ႏွပ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ ၿဖဴ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီအကြင္းလိုက္လွီး၊ ဂ်င္းလက္၁ဆစ္ခန္႔ကို ပါးပါးလွီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအကြင္းလိုက္၊ ငရုတ္ သီးစိမ္းေတာင္႔ ထက္ၿခမ္းၿခမ္းထားတာ အဆင္သင္႔ၿပင္ထားပါ။ ဆီထည္႔ၿပီး ဆီက်က္လ်င္ၾကက္သားထည့္႔ပါ။ ေရ ေႏြးထည့္ၿပီးၾကက္သားႏႈးေအာင္ တည္ပါ။ ေရခမ္းစၿပဳလ်င္ အဆင္သင္႔ၿပင္ထားေသာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္ နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ထည့္ပါ။ ဟင္းေမႊးမဆလာ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အကြင္းလိုက္ကို ေနာက္ဆံုးဆီၿပန္ၿပီး ခ်ခါနီး အခ်ိန္က်မွထည့္ပါ။ ပူစီနံ အရြက္ေလးအုပ္ပါ။ (ပူစီနံအရြက္ မရွိလို႔ မထည့္လိုက္ရ ပါဘူး)
No comments:
Post a Comment