Friday, February 25, 2011

ငါးက်ည္းေၿခာက္ေၾကာ္

ငါးက်ည္းေၿခာက္ကို ထက္ပိုင္းပိုင္းၿပီး အလယ္ကအရိုးကို ထုတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ ခပ္လတ္လတ္ ၂ဥ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ၊ ဂ်င္းလက္၁ဆစ္တို႔ကိုအခြံခြာေရေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။ အေၾကာ္ေၾကာ္တဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္ ရင္ ငါးက်ည္းေၿခာက္ အခြံခြာထားတာ ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။ ၾကြပ္တဲ႔ အထိေၾကာ္ပါ။ ၾကြပ္လာရင္ ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ ၿပား ၁ခုထဲထည့္ထားပါ။ အေၾကာ္ေၾကာ္ထားေသာဆီၿဖင္႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္းတို႔ကို နီညိဳေရာင္ သန္းလာတဲ႔ အထိေၾကာ္ပါ။ နီညိဳေရာင္သန္းလာတဲ႔ အခ်ိန္မေရာက္ခင္မွာ ငရုတ္သီး ေလးစိပ္ကြဲ ထည့္ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပါ။ အစပ္ၾကိဳက္တဲ႔သူမ်ားအတြက္ကေတာ့ မ်ားမ်ားထည္႔ႏိုင္ပါတယ္။ ကြ်န္မက ေတာ့ အေနေတာ္ထည့္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ဆယ္ၿပီး အသင္႔ေၾကာ္ထားၿပီးေသာ ငါးက်ည္းေၿခာက္ေပၚ ကို အုပ္လိုက္ပါ။

ထမင္းစားရင္ ဘယ္ဟာနဲ႔စားစား ထမင္းစားၿမိန္ေစပါတယ္။ ကြ်န္မတို႔ ၂ေယာက္ကေတာ့ ၂ရက္လားခံတယ္။ ၁ခါထဲေၾကာ္လည္းရပါတယ္။ ကြ်န္မငယ္ငယ္တုန္းက စေၾကာ္ခါစ ငါးကလည္းမက်က္ေသး၊ ငရုတ္သီးေလး စိပ္ကြဲကက်က္ေနပီ။ မီးဖိုေဆာင္ ၁ခုလံုး ငရုတ္သီးအေညာ္နံေတြ (၁အိမ္လံုး အေညာ္နံရခဲ႔တယ္ဆိုရင္ ပိုမွန္ပါ လိမ္႔မယ္) ရွိခဲ႔ဖူးလို႔ အဲဒီကတည္းက ေၾကာ္မယ္ဆိုလ်င္ ၁ခုၿပီးမွ ၁ခုေၾကာ္ပါတယ္။ ငယ္ငယ္တုန္းက ၿမန္ၿမန္ၿပီး ခ်င္တဲ႔စိတ္ရွိေတာ့ ၿပီးၿပီးေရာခ်က္လိုက္တာ။ အဲဒီလို ၁ခုၿပီး ၁ခုထည့္ၿပီးေၾကာ္ေတာ့ စားလို႔ပိုေကာင္းတယ္။

1 comment: