ငါးရံေၿခာက္ၿပားကို ၂ေၿမာင္းၿဖတ္လိုက္ပါတယ္။ လက္၁ဆစ္အရြယ္လွီးၿပီး ေရ၁၀မိနစ္ခန္႔စိမ္လိုက္ပါတယ္။ ငါးရံေၿခာက္ အသားပြတက္လာေအာင္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္အားလံုးညက္ေန အာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီက်က္လ်င္ေထာင္းထားေသာအရာမ်ားကိုထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၁လံုးပါးပါးလွီး ၿပီးဆီသတ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကၿပီဆိုလ်င္ ငါးေၿခာက္အတံုးေလးေတြထည္႔ပါ။
လာလည္သူအားလံုး က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစရွင္ .....
ေရ၁ေရႏႈးၿပီးလ်င္ေနာက္ထပ္၁ေရထပ္ထည္႔႔ပါ။ ေရစိ္မ္ထည္႔တာထက္ေရေႏြးဆူၿပီးသားထည္႔တာပိုေကာင္းပါ တယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ကိုထက္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီးထည္႔ပါတယ္။ ကြ်န္မကအဲဒီလိုခ်က္စားရင္ ငရုတ္သီးစိ္မ္းေတာင္႔ ကိုက္စားရတာအရမ္းၾကိဳက္လို႔မ်ားမ်ားထည္႔ပါတယ္။ ခ်ခါနီးမွ နံနံပင္အုပ္ပါ။
1 comment:
I love this dried fish curry too,by the way, seems very yummy!
Post a Comment