ငါးရံေၿခာက္ၿပားကို ၂ေၿမာင္းၿဖတ္လိုက္ပါတယ္။ လက္၁ဆစ္အရြယ္လွီးၿပီး ေရ၁၀မိနစ္ခန္႔စိမ္လိုက္ပါတယ္။ ငါးရံေၿခာက္ အသားပြတက္လာေအာင္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္အားလံုးညက္ေန အာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီက်က္လ်င္ေထာင္းထားေသာအရာမ်ားကိုထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၁လံုးပါးပါးလွီး ၿပီးဆီသတ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကၿပီဆိုလ်င္ ငါးေၿခာက္အတံုးေလးေတြထည္႔ပါ။
လာလည္သူအားလံုး က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစရွင္ .....
ေရ၁ေရႏႈးၿပီးလ်င္ေနာက္ထပ္၁ေရထပ္ထည္႔႔ပါ။ ေရစိ္မ္ထည္႔တာထက္ေရေႏြးဆူၿပီးသားထည္႔တာပိုေကာင္းပါ တယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ကိုထက္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီးထည္႔ပါတယ္။ ကြ်န္မကအဲဒီလိုခ်က္စားရင္ ငရုတ္သီးစိ္မ္းေတာင္႔ ကိုက္စားရတာအရမ္းၾကိဳက္လို႔မ်ားမ်ားထည္႔ပါတယ္။ ခ်ခါနီးမွ နံနံပင္အုပ္ပါ။
လာလည္သူအားလံုး က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစရွင္ .....
1 comment:
I love this dried fish curry too,by the way, seems very yummy!
Post a Comment