ဒီေန့ခ်က္တာ ငါးခူ ငါးဆုတ္ ဆီၿပန္ဟင္း ႏွင့္ ဒန့္သလြန္ုငါးခူ ေခါင္းခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်ိဳပါ။ အရင္ဆံုး ဒန့္သလြန္ုငါးခူ ေခါင္းခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်ိဳ ဘယ္လုိ ခ်က္လဲဆိုတာ ေၿပာၿပပါ့မယ္။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္အပြေၿခာက္ကိုညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ၿပီး ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ကို ဆီသတ္ပါတယ္။ ေထာင္းထားေသာအရာမ်ားကိုထည့္ပါတယ္။ ႏြမ္းသြားၿပီဆိုလ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၁လံုးကို ပါးပါးလွီးၿပီးထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကၿပီဆိုမွ ငါးခူေခါင္း ကိုထည့္ ပါတယ္။ ငါးၿငီနံေပ်ာက္ၿပီဆိုမွ လွီးထားေသာဒန့္သလြန္ကိုထည့္ပါတယ္။ (ဒန့္သလြန္ေတာင့္ကို ဓားၿဖင့္ၿခစ္ပါတယ္)။ ငါးခူၿပဳတ္ထားေသာ အရည္ကိုထည့္ပါတယ္။ ငါးခူႏြင္ၿပီးသား ငါးခူရိုးကိုပါ ထည့္ပါတယ္။ ပိုၿပီးခ်ိဳေအာင္လို့ပါ။ ငပိစိမ္းစားအနည္းငယ္၊ မန္က်ည္းမွည့္ကို အရည္ေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္ထည့္ပါ။ ဒန့္သလြန္ႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ခ်လို့ရပါၿပီ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္အပြေၿခာက္ကိုညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ၿပီး ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ကို ဆီသတ္ပါတယ္။ ေထာင္းထားေသာအရာမ်ားကိုထည့္ပါတယ္။ ႏြမ္းသြားၿပီဆိုလ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၁လံုးကို ပါးပါးလွီးၿပီးထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကၿပီဆိုမွ ငါးခူေခါင္း ကိုထည့္ ပါတယ္။ ငါးၿငီနံေပ်ာက္ၿပီဆိုမွ လွီးထားေသာဒန့္သလြန္ကိုထည့္ပါတယ္။ (ဒန့္သလြန္ေတာင့္ကို ဓားၿဖင့္ၿခစ္ပါတယ္)။ ငါးခူၿပဳတ္ထားေသာ အရည္ကိုထည့္ပါတယ္။ ငါးခူႏြင္ၿပီးသား ငါးခူရိုးကိုပါ ထည့္ပါတယ္။ ပိုၿပီးခ်ိဳေအာင္လို့ပါ။ ငပိစိမ္းစားအနည္းငယ္၊ မန္က်ည္းမွည့္ကို အရည္ေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္ထည့္ပါ။ ဒန့္သလြန္ႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ခ်လို့ရပါၿပီ။
2 comments:
မစားရတာၾကာၿပီ.. စားခ်င္လိုက္တာ.. ဗိုက္ေတာင္ဆာလာၿပီ..
Today, We cook your meal, because you teach us through Internet.
Thank Dear Teacher .
Post a Comment