Saturday, October 16, 2010

ငါးက်ည္းေၾကာ္ႏွပ္


ငါးက်ည္းကို City Hall ကေန ၀ယ္လာတာပါ။ ၁ထုပ္ကို ၆ေကာင္ပါတယ္။ ၃ေကာင္ကို ၃ပိုင္းပိုင္းၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ႏွယ္ထားၿပီး ဆီၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာ ပါးပါးလွီး၊ ဂ်င္းလက္၁ဆစ္ အဆင္႔လုပ္ထားပါတယ္။ ငါးက်ည္းေၾကာ္ အနီသန္းလာရင္ ခ်ၿပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားပါတယ္။ ေၾကာ္ၿပီးသား ဆီအနည္းငယ္ကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္ပါတယ္။ ငါးက်ည္းေၾကာ္ ေၾကာ္ထားေသာ ဆီၿဖင့္ အသင္႔လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္းထည့္ပါတယ္။ အ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ငရုတ္သီး ေလးစိပ္ကြဲ အနည္းငယ္ ထည့္ပါတယ္။ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ပါတယ္။ ထို႔ေနာက္ ငါး က်ည္းေၾကာ္ေၾကာ္ထားေသာ ပန္းကန္ၿပားေပၚ အုပ္လိုက္ပါ။

2 comments:

ျမဴးျမဴး said...

ငါးက်ည္းေၾကာ္ၾကိဳက္တယ္.. ဆီေပါက္တာကို မခံႏုိင္လို႔ ေတာ္ယံုဆို မစားၿဖစ္ဘူး.. ၿမန္မာဆိုင္ေရာက္တိုင္း ၀ယ္စားတဲ႔ဟင္းေပါ႔..

Myo Mon Yee Oo said...

မြန္မြန္ကေတာ့ အားလံုးထည့္ၿပီးတာနဲ႔ အဖံုးအုပ္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ တစ္ဖက္လွန္မယ္ဆိုရင္ မီးပိတ္လိုက္တယ္။ အဲဒီလို ေၾကာက္တာ