Monday, October 18, 2010

ဆိတ္ကလီစာဟင္း ဆီၿပန္

ဆိတ္ကလီစာကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္၊့ ကုလားဆိုင္မွာ ေရာင္းေသာ အေမြးအနံ ၂မ်ိဳး ကိုထည္႔ (နာမည္ ေမ႔ေန ပါတယ္)။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီက်က္လ်င္ ကုလားေ၀းရြက္ ၃ရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ၃ခုတို႔ၿဖင့္ ဆီအရင္သတ္ပါ။ ေမြးလာမွ ေထာင္းထားေသာ အရာမ်ားကို ထည္႔ပါ။ ႏြမ္းစၿပဳလာလ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ဆိတ္ကလီစာထည့္ပါ။ ၅မိနစ္ ေလာက္ ေမြၿပီးမွ ေရေႏြးထည့္ပါ။ ေရေႏြး ၃ေရ ထည့္ၿပီး ဆီၿပန္လ်င္ စားလို႔ ရပါၿပီ။

2 comments:

စႏၵကူး said...

အရမ္းၾကိဳက္..တစ္အားၾကိဳက္တယ္..
ဆိတ္သားမရွိလို႔ျငိမ္ေနရတယ္..
အဲ..ရွိလဲမခ်က္တတ္ဘူး။။ မခ်က္တတ္ရင္ညွီတယ္တဲ့။ မိုးခ်က္ထားတာစားခ်င္စရာေလး..

Myo Mon Yee Oo said...

ဂ်င္းမ်ားမ်ားထည့္၊ မဆလာ မ်ားမ်ားထည့္၊ ကရေ၀းရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ထည့္ရင္ မၿငီပါဘူး။ လာလည္တဲ႔ အတြက္ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီး တင္ပါတယ္။ ေနာက္လဲလာလည္ပါဦးေနာ္