ေဂြးေတာက္ရြက္ ၁၀က္ကို ၂ၿခမ္းပိုင္း လိုက္ပါတယ္။ မခ်က္ခင္ေရေဆးထားပါ။ ၾကက္သားကိုလည္း ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ၿဇင့္ ႏွယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီက်က္လ်င္ ေထာင္းထားေသာ အရာမ်ားကို ထည့္ပါ။ အရည္ေသာက္ ခ်က္မွာ ၿဖစ္တဲ႔အတြက္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အနည္းငယ္ပဲ ထည့္ပါတယ္။ ထည့္ ထား ေသာအရာမ်ား ႏြမ္းလာလ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားထည့္ပါ တယ္။ ဆီၿပန္လာ သည္အထိ ေယာင္းမၿဇင့္ ေမြပါ။ ဆီၿပန္စၿပဳလ်င္ ေရေႏြးထည့္ၿပီး ၾကက္သားႏႈးလာသည္အထိေစာင့္ပါ။ ကိုယ္လို ခ်င္တ႔ဲ အေနအထား လည္းေရာက္ၿပီ၊ ၾကက္သားလည္း ႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ေဂြးေတာက္ရြက္အုပ္ပါ။ ၅မိနစ္ေနရင္ အရသာၿမည္းၿပီး ခ်လို႔ ရပါၿပီ။
Wednesday, October 20, 2010
ၾကက္သား ႏွင္႔ ေဂြးေတာက္ရြက္ အရည္ေသာက္ခ်က္
ေဂြးေတာက္ရြက္ ၁၀က္ကို ၂ၿခမ္းပိုင္း လိုက္ပါတယ္။ မခ်က္ခင္ေရေဆးထားပါ။ ၾကက္သားကိုလည္း ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ၿဇင့္ ႏွယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီက်က္လ်င္ ေထာင္းထားေသာ အရာမ်ားကို ထည့္ပါ။ အရည္ေသာက္ ခ်က္မွာ ၿဖစ္တဲ႔အတြက္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အနည္းငယ္ပဲ ထည့္ပါတယ္။ ထည့္ ထား ေသာအရာမ်ား ႏြမ္းလာလ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားထည့္ပါ တယ္။ ဆီၿပန္လာ သည္အထိ ေယာင္းမၿဇင့္ ေမြပါ။ ဆီၿပန္စၿပဳလ်င္ ေရေႏြးထည့္ၿပီး ၾကက္သားႏႈးလာသည္အထိေစာင့္ပါ။ ကိုယ္လို ခ်င္တ႔ဲ အေနအထား လည္းေရာက္ၿပီ၊ ၾကက္သားလည္း ႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ေဂြးေတာက္ရြက္အုပ္ပါ။ ၅မိနစ္ေနရင္ အရသာၿမည္းၿပီး ခ်လို႔ ရပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
အသိထဲမွာ အဲဒီဟင္းကိုအရမ္းၾကိဳက္လို႔ ၾကက္ေဂြးလို႔ေတာင္ နာမည္ေၿပာင္ေပးထားရတဲ႔သူရွိတယ္.. း)
Can someone tell me how do you call [ေဂြးေတာက္ရြက္] in Enlgish, plz.
ေဂြးေတာက္ရြက္
Post a Comment