Saturday, October 23, 2010

တို႔ဖူးသုတ္ ႏွင့္ တို႔ဖူးေၾကာ္


တို႔ဖူးက်ဳိအၿပီး
ေမႊးတံဆိပ္ ကုလားပဲ ပဲအစိမ္းမႈန္႔ ၁ထုပ္ လံုးသံုးထားပါတယ္။ ဆန္ခ်င္ခြက္ နဲ႔ ၂ခြက္ပဲရပါတယ္။ ၂ခြက္ကို ေရက ၅ခြက္ခြဲပါ။ ေရအခ်ိဳးအစားက အရမ္း အေရးၾကီးပါတယ္။ ၿပီးရင္ ပလပ္စတစ္ဇလံုထဲမွာ ပဲအစိမ္းမႈန္႔ ဆန္ခ်င္ခြက္ နဲ႔ ၂ခြက္၊ ေရက ဆန္ခ်င္ခြက္နဲ႔ ၅ခြက္ခြဲ၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ဆား အနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ ပါ။ ပဲအစိမ္းမႈန္႔ လံုးမသြား ေအာင္ ၾကက္ဥေခါက္တဲ့အတံနဲ႔ နာနာေမြေပးပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲကို အားလံုး ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ မီးဖြင့္ၿပီး ေယာင္းမၿဖင့္ အိုးကပ္မသြားေအာင္ နာနာ ေမြေပးပါ။ လက္အေတာ္ေညာင္း ေလာက္ေအာင္ကို ေမြရပါတယ္။ ၁၅မိနစ္ ေလာက္ ေမြၿပီးရင္ ရပါၿပီ။ ထို႔ေနာက္ ပန္းကန္ၿပားၿပား၊ အ၀က်ယ္ က်ယ္ ၁ခုထဲကို ေလာင္း ထည့္ လိုက္ပါ။ ၁နာရီေလာက္ အေအးခံၿပီးရင္ ရပါၿပီ။
တို႔ဖူးသုတ္ အတြက္ ၿပင္ဆင္ထားတာ

တို႔ဖူး၊ ေဂၚဖီ ပါးပါးလွီး၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္၊ ေရွာက္ရြက္ ပါးပါးညွပ္ထားတာ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ပဲအက်က္ မႈန္႔၊ ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံၿပာရည္၊ မန္းက်ည္းအႏွစ္ကို ေဖ်ာ္ထားၿပီးသား၊ (ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထား တာ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္စားလို႔ရပါတယ္)

တို႔ဖူး မသုတ္ခင္

တို႔ဖူးသုတ္

တို႔ဖူးေၾကာ္

4 comments:

ေဆာင္း said...

တုိ ့ဟူး ေရထြက္တာ ေရအမ်ားျကီး ထည့္လို ့လားဟင္။ က်မက ပဲကို ညထဲက စိမ္ထားတယ္ ျကိဳေတာ့ ၁နာရီျကာေအာင္ ျပစ္သြားေအာင္ ျကိုပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ တရက္ေက်ာ္တာနဲ ့ တုိ ့ဟူးထဲက ေရထြက္လာတာ။
ဘာေျကာင့္ ေရထြက္တာလဲ ဆုိတာ ေျပာျပေပးပါေနာ္ ေက်းဇူးပါ
saundoo@gmail.com

Myo Mon Yee Oo said...

က်ိုဳတဲ႔အခါမွာ ေရက်န္ေနလို႔ ၿဖစ္ပါလိမ္႔မယ္။ တို႔ဖူးကို ၁နာရီၾကာေအာင္ က်ိဳစရာ မလိုပါဘူး။ အလြန္ အလြန္ဆံုးမွ ၁၅ မိနစ္ထဲပါ။ မီးကို စဖြင္႔လိုက္ၿပီ ဆိုကတည္းက အဆက္မၿပတ္ ေမြေပးေနရပါတယ္။ ပစ္လာၿပီး အရမ္းဆူပြက္လာရင္ ရပါၿပီ။ ထည္႔တဲ႔ ပန္းကန္ကို္လည္း ေရစင္ၿပီး ေၿခာက္ေအာင္သုတ္ထားဖို႔ လိုပါလိမ္႔မယ္။

May said...

စားခ်င္လိုက္တာေနာ္ :D

Mie Lay said...

တို႔ဖူးသုတ္ကိုေတာ့ၾကိဳက္ပါတယ္။
တို႔ဖူးေၾကာ္ေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။