Blog မေရးၿဖစ္တာ အေတာ္ၾကာသြားၿပီ။ ဒီ၁ခါ အားလံုးသိၿပီးၿပီၿဖစ္တဲ႔ လမ္းသရဲမုန္႔ ေခၚ ေရမုန္႔ ေခၚ မုန္႔ေရပါး အေၾကာင္း ေၿပာၿပမယ္ေနာ္။ ကြ်န္မ အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ မုန္႔ပါ။ ေက်ာ္စားတဲ႔ေန႔ဆို ၁ခါ၁ေလ ထမင္းနည္းနည္းပဲစား တာ။
ဆန္႔မႈန္႔ ဆန္ၿခင္ခြက္ ၁ခြက္၊ ေရ ဆန္ၿခင္ခြက္ ၂ခြက္၊ ဆန္မႈန္႔ ႏွင္႔ ေရက ၁:၂ ၿဖစ္ရပါမယ္။ လက္နဲ႔ ေမႊေပးပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔ပါ။ ေဂၚဖီထုတ္ပါးပါးလွီး၊ ပဲၿပဳတ္၊ နံနံပင္ ပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ ပါးပါးလွီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္ သီး ၁လံုး ပါးပါးလွီး၊ ကုလားေလး မဆလာ အဆင္႔သင္႔ လုပ္ထားပါ။ ဒယ္အိုးၿပားၿဖစ္ရပါမယ္။ ဆီက ၁ခ်ပ္ကို ဟင္းခတ္ဇြန္း ၂ဇြန္းထည္႔ပါ။ ဆီပူလာလ်င္ ေယာက္ခ်ိဳ ဇြန္း ၿဖင္႔ အနီးကပ္ ေလာင္းထည့္ပါ။ အနီးကပ္ေလာင္း ထည့္မွ ၀ိုင္း၀ိုင္းေလး ၿဖစ္လာမွာပါ။ တဆက္ထဲ ေဂၚဖီၿဖဴး၊ ပဲၿပဳတ္ၿဖဴး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးၿဖဴး၊ နံနံပင္ၿဖဴး၊ မဆလာၿဖဴး ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။ ေဘးသား ကြ်တ္လာရင္ ရပါၿပီ။ ေဘး သား မကြ်တ္ခင္ မေမႊပါ နဲ႔။ ေမႊလိုက္ရင္ ပံုစံပ်က္ၿပီး ပစ္လိုက္ရတတ္ပါတယ္။ အိုးကို နည္းနည္းလႈပ္ပါ။ ၅ခုေလာက္ေတာ႔ ရပါတယ္။
၂ေယာက္လံုးကလည္း အရမ္းၾကိဳက္ေတာ႔ ေနာင္အၿမဲလုပ္စားၿဖစ္မယ္႔ မုန္႔ေလး ၿဖစ္လာဦးမွာပါ။
အနီးကပ္
လမ္းသရဲမုန္႔
ကြ်န္မ ခ်က္ထားၿပီး မတင္ၿဖစ္တာေတြ အမ်ားၾကီးပါ။ ၾကိဳးစားၿပီးတင္ပါ႔မယ္။ ေစာင္႔ေမွ်ာ္ပါဦးေနာ္။ လာၾကည္႔ၿပီး ဘာမွမရွိပဲ ၿပန္သြားရတဲ႔ အတြက္ အားလံုးကို အားလဲ အရမ္းအားနာပါတယ္။
အားလုံးပဲ က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစရွင္ ...
အားလုံးပဲ က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစရွင္ ...
4 comments:
I will try it this weekends.
Thank you
မစားရတာေတာင္ၾကာေပါ့...စားခ်င္လယ္မမ:):)
ႀကိဳက္ပါသည္...ေရးေပးထားသည့္ နည္းအတိုင္း လုပ္စားပါဦးမည္...း)
I like and make it sometimes.I remember to eat it now:)Tks for your remind.
Gyidaw
Post a Comment