Saturday, September 4, 2010

ငါးထမင္း

Seabass ငါး ၁ေကာင္ကို ပါးဟက္ထုတ္၊ အေၾကးခြံဖယ္၊ ဓားနဲ႔မႊန္းၿပီး ဆား အခ်ိဳမႈန္႔နယ္ၿပီး ၁ညသိပ္ပါ။ မနက္ ေရာက္ရင္ စပါးလင္ ပါထည္႔ၿပီး ငါးၿပဳတ္ပါ။ မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ၾကာေအာင္ ၿပဳတ္ပါတယ္။ ငါးကို အေအးခံၿပီး ငါးအသား ခ်ည္းပဲ ႏႊင္ပါ တယ္။ ငါးအသားခ်ည္းပဲကို သတ္သတ္ပန္းကန္ထဲမွာထည္႔ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅လံုးကို ေၾက သည္ အထိ ဆားအနည္း ငယ္ ထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါ (အခြံကြ်တ္သည္ အထိၿပဳတ္ရပါတယ္)။ ထမင္း (၅လံုးခ်က္) ကို အနည္းငယ္ ေပ်ာ႔ေအာင္ ခ်က္ပါတယ္။ အာလူးကို အခြံႏႊာၿပီး ႏႈးေအာင္ၿပဳတ္ပါ။ ဒယ္အိုး အၾကီးၾကီး ၁လံုးထဲမွာ ထမင္းထည့္၊ ၿပဳတ္ထား ေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္၊ အာလူးထည္႔၊ ငါးအသား ႏြင္ထားၿပီး သားထည့္၊ ဆား၊ အခ်ိဳ မႈန္႔ ထည့္ၿပီး အားလံုးကို သမေအာင္နယ္ၿပီး အေနေတာ္အရြယ္ လံုးပါ။ လံုးၿပီးၿပီဆိုလ်င္ အေပၚကေနလွေအာင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေၾကာ္ ၿဖဴး၊ ပဲပုတ္ေၾကာ္ ၿဖဴးၿပီး နံနံပင္ေလးနဲ႔ လွေအာင္ အလွဆင္ပါတယ္။ ဂ်ဴးၿမစ္နဲ႔ဆိုရင္ ပိုၿပီး စားေကာင္းမွာပါ။ အလိုက္ ဖက္ဆံုး ဆိုလ်င္ ပိုမွန္ပါတယ္။

2 comments:

Pwint Myue said...

တေန႔တမ်ိဳးခ်က္ၿပီး ႏွိပ္စက္ေနပါတယ္ဗ်ိဳ႔... အလုပ္၀င္ရင္ေတာ႔မခ်က္ႏိုင္ေတာ႔ဘူ မမြန္ေရ.. ကိုယ္ေတြ႔.. :)

ေဆာင္း said...

အဲဒါ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ မဟုတ္ဘူးလား