Thursday, September 2, 2010

ငါးၾကင္းေခါင္း ႏွင့္ ၿမစ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳ


ငါးၾကင္းေခါင္း ႏွင့္ ၿမစ္ခ်ဥ္ကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ တယ္။ ဆီထည့္ၿပီး ဆီက်က္မွ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြ ညက္ညက္ေထာင္းထားတာ ထည့္ပါတယ္။ ႏြမ္းစၿပဳလာလ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္ သီး ပါးပါးလွီးထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏြမ္းလာလ်င္ ငါးၾကင္း ေခါင္းထည့္ပါ။ ငါးၿငီနံေပ်ာက္မွ ၿမစ္ခ်ဥ္ထည့္ပါ။ မုန္လာဥနီ ပါးပါးလွီး၊ ပဲၿပား အေနေတာ္လွီးၿပီး ထည့္ပါတယ္။ ေရေႏြးထည့္ပါ။ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ ေရအေန အထား ေရာက္လ်င္ ခ်လို႔ရပါၿပီ။ ခ်ကာနီး အေပၚကေန နံနံပင္ေလး အုပ္လိုက္ပါ။ ငံုးဥပါထည့္လို႔ရပါတယ္။ (ငံုးဥ အဆင္ သင့္၀ယ္ထားတာမရွိလို႔ မထည့္လိုက္ရပါ။)

4 comments:

ျမဴးျမဴး said...

မမြန္ေရ.. စားခ်င္စရာေလးေနာ္.. ငရုတ္သီးေထာင္းေလးနဲ႔ တြဲၿပီးစားရင္ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းမွာ.

ညယံ said...

ငါးၾကင္းေခါင္း နဲ ့ၿမစ္ခ်ဥ္ေတာ့ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္ပဲ။

JuneOne said...

ငါးကိုေတာ့ ေခါင္းအၾကိဳက္ဆံုး။

Anonymous said...

yummy ! miss my mom's work