Thursday, September 23, 2010

ေရႊေညာင္ပင္စတိုင္ ၾကက္သားသုတ္


ၾကက္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္း ၂ဆ၊ အခ်ိဳမႈန့္ ထည့္ၿပီးၿပဳတ္ပါတယ္။ ၾကက္သားႏႈးၿပီဆိုလ်င္ ၾကက္သားၿပဳတ္ထား ေသာ အရည္ၿဖင့္ ပဲမႈန္႔ အစိမ္းမႈန္႔ကို ကိ်ဳပါတယ္။ ေမႊးတံဆိပ္ ပဲမႈန္႔ အစိမ္းမႈန္႔ ကိုသံုးပါတယ္။ ေမႊးတံဆိပ္ ပဲမႈန္႔ အစိမ္းမႈန္႔မက်ိဳခင္မွာ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး ဆီသတ္၊ ၿပီးမွ ပဲမႈန္႔အစိမ္းမႈန္႔ ထည့္ၿပီးၾကက္ၿပဳတ္ထားေသာ အရည္ ႏွင့္ၾကိဳပါတယ္။ ပိုၿပီးေမႊးေအာင္ ကုလားေလးမဆလာပါ ထည့္ပါတယ္။ ေဂၚဖီထုပ္၊ င႐ုပ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးပါ တယ္။ သံပုရာသီး အေနေတာ္လွီးပါတယ္။ စားမယ့္အခ်ိန္က်မွ ပန္းကန္ထဲ ၾကက္သားထည့္၊ ေဂၚဖီထည့္၊ င႐ုပ္ သီးစိမ္းထည့္၊ သံပုရာသီးညစ္၊ ပဲရည္ထည္႔၊ အခ်ိဳမႈန့္အနည္းငယ္၊ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ ပါၿပီရွင္။

နည္းလမ္းေပးေသာ wesheme ကို အထူး ေက်းဇူး တင္ပါတယ္။

4 comments:

Nay Nay Naing said...

"စားမယ့္အခ်ိန္ က်မွ ပန္းကန္ထဲ ၾကက္သားထည့္၊ ေဂၚဖီထည့္၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း ထည့္၊ သံပုရာသီးညစ္၊ အခ်ိဳမႈန့္အနည္းငယ္၊ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ ပါၿပီရွင္။"

ၾကက္သားျပဳတ္ နဲ ့ ခ်က္စားတဲ ့ပဲရည္ဆမ္းဖို ့ေမ့သြားတယ္ ထင္တယ္။

ျမဴးျမဴး said...

စားခ်င္လိုက္တာ.. လုပ္စားၾကည္႔ဦးမွ.. း)

Myo Mon Yee Oo said...

လုပ္စားၾကည့္ပါ။ ရန္ကုန္က အတုိင္းပဲ :P

ျမဴးျမဴး said...

လုပ္စားၾကည္႔ၿပီးၿပီ.. အရမ္းေကာင္းပဲ..မက်ည္းမွည္႔ရည္ေလးထည္႔စားတာ ပိုေလးေလးပင္ပင္ရွိတယ္.. သံပုရာသီးကို ပါးပါးရိတ္ရိတ္ေလးေတြလွီးထည္႔လိုက္တယ္..