ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ မန္က်ည္းစိမ္းခ်က္
မန္က်ည္းစိမ္းကို ဇကာထဲမွာ ေရႏိုင္ႏိုင္ၿဖင့္ အမည္းဖတ္မ်ား ေၿပာင္ေနေအာင္ ေဆးပါ။ ထိပ္၂ဖက္မွာရွိေနေသာ အကိုင္းကို ေၿခြပါ။ ငရုတ္ဆံုထဲထည့္ၿပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ၿပီး ဆီက်က္မွ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြ ညက္ညက္ေထာင္းထားတာ ထည့္ပါတယ္။ ေထာင္းထားေသာ မန္က်ည္းစိမ္းထည့္ပါ။ ပုဇြန္ေၿခာက္ အမႈန့္ထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ကို ၿခမ္းၿပီး ထည့္ပါ။ ဆား၊ အခိ်ဳမႈန္႔ထည့္ပါ။ ဆီၿပန္လာလ်င္ ရပါၿပီ။
2 comments:
မန္က်ီးသီးဘယ္က၀ယ္လဲဟင္.. စားခ်င္လို႔..
city hall မွာ လဲရပါတယ္။ အိမ္နားက ၿမန္မာဆိုင္မွာ ၀ယ္တာ
Post a Comment