Saturday, July 4, 2009

ဂဏန္းမဆလာေရၿပန္ဆီက်န္



ဂဏန္းကို ထက္ပိုင္းပိုင္း သို့မဟုတ္ ထုပါ။ ဂဏန္းကို ဆား၊အခ်ိဳမႈန့္တုိ့ၿဖင့္ နယ္ပါ (ဆႏြင္းမထည့္ရပါ)ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ပါ။ ဆီက်က္ၿပီဆိုလ်င္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ထည့္ပါ။ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ေမြးလာၿပီဆိုရင္ ေထာင္းထားေသာ အရာမ်ားကိုထည့္ပါ။ ဂဏန္းထည့္ပါ။ တရုတ္မဆလာ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အရည္ေသာက္ခ်က္တာၿဖစ္တဲ့အတြက္ ေရေႏြးကို မွန္းၿပီးထည့္ပါရက်ၿပီဆိုလ်င္ ဂဏန္းဟင္းရပါၿပီ။ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို လွေအာင္အုပ္ေပးပါ


No comments: