Sunday, July 5, 2009

ဒန့္သလြန္ရြက္ဟင္းခ်ိဳ

ဒန့္သလြန္ရြက္ဟင္းခ်ိဳကို ဒီအတိုင္းခ်က္တာထက္ ကြ်န္မကေတာ့ ငါးၾကင္းေခါင္းနဲ့ခ်က္ပါတယ္။ ပိုခ်ိဳၿပီးစား လို့ေကာင္းပါတယ္။
ဒန့္သလြန္ရြက္ကို အရြက္ကေလးေတြရတဲ့ အတိေၿခြပါ။ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး သို့မဟုတ္ ၾကက္သြန္ၿဖဴအခြံႏြာၿပီး ဓားၿပားရိုက္ထားပါ။ ေရကို ထည့္ၿပီးဆူေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူလာၿပီဆိုမွ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓားၿပားရိုက္ထားတာ သို့မဟုတ္ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ သို့မဟုတ္ ၾကက္သြန္နီ အနံေပ်ာက္မွ ငါးၾကင္းေခါင္းထည့္ပါ။ (အနံမေပ်ာက္ခင္ထည့္ပါက နံတတ္ပါတယ္)။ ငါးၾကင္းေခါင္းႏႈးၿပီဆုိပါက ဒန့္သလြန္ရြက္ ထည့္ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္ထည့္ပါ။ ဒန့္သလြန္ရြက္ အနံေပ်ာက္ပါက ခ်လို့ရပါၿပီ။

No comments: