ပဲေထာပတ္္ထမင္း ကိုဒီေရာက္မွခ်က္တတ္တာ။ Blog ဖတ္ရင္းနဲ့ခ်က္တတ္သြားတာ။ ပထမဦးဆံုးခ်က္တဲ့ေန့ မွာပဲ ထမင္း ၁အိုး သြန္လိုက္ရတယ္။ Microwave တဲကုလားပဲကို 5 Minutes ထည့္ပါဆိုတာ Blog ၁ခုမွာေရး ထားလို့ထည့္ၿပီးခ်က္လိုက္တာ ထမင္းက်က္သြားေပမယ့္ ကုလားပဲကေတာ့ အေစ့လိုက္ပဲ။ ဒါနဲ့ ပဲ ေနာက္၁ၾကိမ္ ကုလားပဲကို ႏႈးအိေနေအာင္ သပ္သပ္ၿပဳတ္ ရပါတယ္။ ခ်က္ပံုခ်က္နည္းက -
ကုလားပဲကိုေရထည့္ၿပီးႏႈးအိေနေအာင္ၿပဳတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၁ၿခမ္းကို ၄စိပ္စိပ္ပါ။ ဆန္ကိုေရေဆးၿပီ ခါတုိင္း ထမင္းခ်က္သလိုပါပဲ။ Rice Cooker ထဲကို ၾကက္သြန္နီ ေလးစိပ္စိပ္၊ ေထာပတ္ အနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ၿပဳတ္ထားေသာကုလားပဲ၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ ေလညင္းပြင့္၊ ကရေ၀းရြက္ (မရွိလို့မထည့္လိုက္ရပါ)၊ စပ်စ္သီးေၿခာက္၊ သီဟိုေစ့ (အဲဒီ၂ခုခ်က္ခါနီးမွ၀ယ္ဖို့သတိရတယ္)ထမင္းက်က္ၿပီးဆိုလ်င္ ထမင္းခပ္တဲ့ ဇြန္းၿဖင့္ႏွံေအာင္နယ္ပါ။
ၾကက္သားဟင္းခ်က္နည္းကို အရင္က တင္ၿပၿပီးပါၿပီ။ ၾကက္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန့္္တုိ့ၿဖင့္ ႏွယ္ပါ။ ၾကက္ သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကိုညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ ၿပီး ေထာင္း ထားေသာအရာမ်ားကို ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သားႏႈးၿပီ ဆီၿပန္ၿပီဆိုလ်င္ ခ်လို့ရပါၿပီ။
ပဲၿပားကေတာ့ ဓားေလးနဲ့ပါးပါးလွီးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္ထည့္ၿပီးေၾကာ္လိုက္တာပါ။ အိမ္လာလည္ၿပီး စားၾကပါဦးလား
1 comment:
တကယ္လာစားရင္ တကယ္ေခၚမွာလားမမမြန္
Post a Comment