Wednesday, July 22, 2009

ငါးရံအူဟင္း

ငါးရံအူက ဒီမွာ၀ယ္လို့မရပါဘူး။ ရန္ကုန္ကေန ငါးရံအူကို အူေတြထုတ္၊ မသိုးေအာင္လုပ္ၿပီး ယူလာတာ။ ဒီေရာက္ေတာ့ အဆင္သင့္ ခ်က္ရုံပဲ။ ငါးရံအူကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္ တို့ၿဖင့္ႏွယ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ဆီပူလာလ်င္ ေထာင္းထားေသာ အရာမ်ားကို ဆီသတ္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ ငါးရံအူထည့္ပါ။ မန္က်ည္းမွည့္ကို ေရေႏြးနဲ့ေဖ်ာၿပီး ထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ကို ၿခမ္းၿပီးထည့္ပါ။ က်က္ၿပီးဆိုလ်င္ နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ပါ

2 comments:

Nay Nay Naing said...

ဒီမွာ market ေတြမွာ ငရံ့အူ ရတယ္ ေျပာတယ္။ market ထဲက ဆိုင္နဲ ့ရင္းႏွီး မ်က္မွန္းတမ္းမိျဖစ္ေနတယ္ မွာထားလို ့ရတယ္လို ့ေျပာၾကတယ္။

Anonymous said...

ငရံ့အူဟင္း ဆိုတအိမ္လံုးၾကိဳက္တယ္ :)