Thursday, July 9, 2009

Mandalay နန္းၾကီးသုတ္






  1. နန္းၾကီးဖတ္ ေရေႏြးေဖ်ာ္ ၊ 
  2. မန္းတေလး ပဲမႈန္႔၊ 
  3. ပဲပင္ေပါက္ ေရေႏြးေဖ်ာ္၊ 
  4. ငါးဖယ္ကိုု ဂ်င္း ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဆား၊ အခ်ိဴမႈန္႔ထည္႔ၿပီးေရာေမြ ၿပီးရင္ေထာင္း၊ ဒယ္အိုုး ထဲမွာေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူလာပါက ဂ်င္းဓားၿပား ရိုုက္ထားတာ ၾကက္သြန္ၿဖဴဓားၿပားရိုုက္ထားတာထည္႔ၿပီး ၅မိနစ္ေနမွ ငါးဖယ္ကိုု လုုံးၿပီးထည္႔ပါ။ 
  5. ၾကက္သားကိုု အသားခ်ည္းပဲ၀ယ္ပါ ဒယ္အိုုး ထဲမွာေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူလာပါက ဂ်င္းဓားၿပားရိုုက္ထားတာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓားၿပား ရိုုက္ထားတာ ထည္႔ၿပီး ၅မိနစ္ေနမွဆားအခ်ိဴမႈန္႔ ၾကက္သားႏွယ္ထားတာထည္႔ၿပီး ၿပဳတ္ပါ။ ၾကက္သားႏႈးလာလ်င္ ၾကက္သားခ်ည္းဆယ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
  6. ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထဲကိုု ငါးဖယ္ ၿပဳတ္ရည္ ထည္႔ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူပါက နံနံပင္ထည္႔လိုုက္ပါ။ ၾကက္သားကိုု အမွ်င္ ရေအာင္ ႏြင္ပါ။ 
  7. ဆီ ၂၅က်ပ္သားခန္႔ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဂ်င္းေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ငရုုတ္အေရာင္တင္မႈန္႔ထည္႔ ၾကက္သားထည္႔ၿပီး ဆီၿပန္လာလ်င္ရပါၿပီ။
  8. ၾကက္သြန္နီ ၅လုုံးကိုု အခြံခြာၿပီး အ၀ိုုင္းလွီးပါ။ သံပုုရာသီးစိတ္ပါ။ နံနံပင္ ပါးပါးလွီးပါ။ အၾကြတ္ေၾကာ္ အတြက္ ေခါက္ဆြဲ အ၀ါေရာင္ကိုု ဒယ္အိုုးထဲမွာ ဆီထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးႏွင္႔ အညိဳေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိေၾကာ္ပါ။ 


ၿပင္ဆင္ပုုံ

နန္းၾကီးဖတ္၊ ၾကက္သားဖတ္၊ ငါးဖယ္လုုံး၊ မန္းတေလး ပဲမႈန္႔၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ အၾကြတ္ေၾကာ္၊

အခ်ဥ္အတြက္ = ၾကက္သြန္နီအကြင္းလိုုက္၊ သံပုုရာသီး


No comments: