- နန္းၾကီးဖတ္ ေရေႏြးေဖ်ာ္ ၊
- မန္းတေလး ပဲမႈန္႔၊
- ပဲပင္ေပါက္ ေရေႏြးေဖ်ာ္၊
- ငါးဖယ္ကိုု ဂ်င္း ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဆား၊ အခ်ိဴမႈန္႔ထည္႔ၿပီးေရာေမြ ၿပီးရင္ေထာင္း၊ ဒယ္အိုုး ထဲမွာေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူလာပါက ဂ်င္းဓားၿပား ရိုုက္ထားတာ ၾကက္သြန္ၿဖဴဓားၿပားရိုုက္ထားတာထ
ည္႔ၿပီး ၅မိနစ္ေနမွ ငါးဖယ္ကိုု လုုံးၿပီးထည္႔ပါ။ - ၾကက္သားကိုု အသားခ်ည္းပဲ၀ယ္ပါ ဒယ္အိုုး ထဲမွာေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူလာပါက ဂ်င္းဓားၿပားရိုုက္ထားတာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဓားၿပား ရိုုက္ထားတာ ထည္႔ၿပီး ၅မိနစ္ေနမွဆားအခ်ိဴမႈန္႔ ၾကက္သားႏွယ္ထားတာထည္႔ၿပီး ၿပဳတ္ပါ။ ၾကက္သားႏႈးလာလ်င္ ၾကက္သားခ်ည္းဆယ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
- ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထဲကိုု ငါးဖယ္ ၿပဳတ္ရည္ ထည္႔ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူပါက နံနံပင္ထည္႔လိုုက္ပါ။ ၾကက္သားကိုု အမွ်င္ ရေအာင္ ႏြင္ပါ။
- ဆီ ၂၅က်ပ္သားခန္႔ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဂ်င္းေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ငရုုတ္အေရာင္တင္မႈန္႔ထည္႔ ၾကက္သားထည္႔ၿပီး ဆီၿပန္လာလ်င္ရပါၿပီ။
- ၾကက္သြန္နီ ၅လုုံးကိုု အခြံခြာၿပီး အ၀ိုုင္းလွီးပါ။ သံပုုရာသီးစိတ္ပါ။ နံနံပင္ ပါးပါးလွီးပါ။ အၾကြတ္ေၾကာ္ အတြက္ ေခါက္ဆြဲ အ၀ါေရာင္ကိုု ဒယ္အိုုးထဲမွာ ဆီထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးႏွင္႔ အညိဳေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိေၾကာ္ပါ။
ၿပင္ဆင္ပုုံ
နန္းၾကီးဖတ္၊ ၾကက္သားဖတ္၊ ငါးဖယ္လုုံး၊ မန္းတေလး ပဲမႈန္႔၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ အၾကြတ္ေၾကာ္၊
အခ်ဥ္အတြက္ = ၾကက္သြန္နီအကြင္းလိုုက္၊ သံပုုရာသီး
No comments:
Post a Comment