Sunday, July 5, 2009

ငါးဟင္းဆီၿပန္

ငါးကို အထဲက အူ၊ ကလီစာမ်ား၊ ပါးဟပ္မ်ား ထုတ္ပါ၊ အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားၿဖစ္ေအာင္တံုးပါ။ ငါးကိုဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္၊ ဆႏြင္းတုိ့ၿဖင့္ အသားထဲစိမ့္၀င္သြားေအာင္ နယ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးပါ။ ဆီထည့္ၿပီး ေထာင္းထား တာေတြကိုဆီသတ္ ပါ။ ႏြမ္းလာၿပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ ဆီၿပန္လာတဲ့အရိပ္အေရာင္သန္းလာၿပီးဆိုလ်င္ ငါးထည့္ပါ။ ငရုတ္သီး စိမ္းေတာင့္ကို ထက္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီးထည့္ပါ။ ဆီၿပန္ၿပီဆိုလ်င္ အေပၚကေန နံနံပင္ေလးအုပ္ပါ။

No comments: