ပုဇြန္ကိုအခြံႏြာ၊ ပုဇြန္အလယ္ကို ဓားၿဖင့္ၿခမ္းၿပီး ခ်ီးေတြကိုထုတ္ပါ။ ပုဇြန္ကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္၊ ဆႏြင္းတုိ့ၿဖင့္ အသားထဲစိမ့္၀င္သြားေအာင္ နယ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးပါ။ ဆီထည့္ၿပီး ေထာင္းထား တာေတြကို ဆီသတ္ ပါ။ ႏြမ္းလာၿပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ ဆီၿပန္လာတဲ့အရိပ္ အေရာင္သန္းလာၿပီးဆိုလ်င္ ပုဇြန္ထည့္ ပါ။ ပုဇြန္ကိုအၾကာၾကီးမထားရပါ (ပုဇြန္မာသြားရင္စားမေကာင္းပါ)။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ၂ၿခမ္းၿခမ္းထားတာထည့္ ပါ။ ပုဇြန္က်က္ၿပီဆိုလ်င္ နံနံပင္ေလးကို အေပၚကေနလွေအာင္ အုပ္လိုက္ပါ။
No comments:
Post a Comment