Tuesday, June 30, 2009

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္

ေခါက္ဆြဲကို ၾကိဳက္ရာအသားၿဖင့္ေၾကာ္ႏိုင္ပါတယ္၊ ၀က္သားနဲ့ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ၀က္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္၊ ပဲငံၿပာရည္အေနာက္တုိ့ၿဖင့္ အသားထဲစိမ့္၀င္သြားေအာင္ နယ္ပါ။ ၀က္သားႏႈးၿပီဆိုလ်င္ အေနေတာ္အရြယ္လွီးပါ ဆီသတ္ရန္အတြက္ ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ ေဂၚဖီကိုလည္း အေနေတာ္လွီးထားပါ (ၾကိဳက္ရာအရြက္ မ်ားထည့္ၿပီးလည္းေၾကာ္ႏိုင္ပါတယ္)။ အားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုလ်င္ ဆီထည့္ပါ။ ဆီက်က္လ်င္ ပါးပါးလွီး ထားေသာၾကက္သြန္နီထည့္ပါ။ ၀က္သားထည့္၊ ေဂၚဖီထည့္ပါ။ ေခါက္ဆြဲထည့္ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္၊ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္ထပ္ထည့္ပါ။ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နာနာ သမေအာင္ေမြပါ

No comments: