Tuesday, June 16, 2009

အင္းဥခ်က္နည္း


အင္းဥကို Singapore မွာေတာ့ ၀ယ္လို့မရပါဘူး။ ရန္ကုန္ကေန လူၾကံဳနဲ့ ပို့လိုက္လို့ပါ။ စားေကာင္းေပမယ့္ အရမ္းလက္၀င္ပါ တယ္။ မိုးရာသီကာလမွ ရတတ္ပါတယ္။

ပထမဦးစြာ အင္းဥကိုေရစင္ေအာင္ေဆးပါမယ္။ ၁လံုးခ်င္းဆီကို အၿဖဴေရာင္ၿဖစ္တဲ့အထိ ဓားေလးနဲ့ေသေသ ခ်ာခ်ာၿခစ္ပါ။ ၿပီးရင္ေရေႏြးနဲ့ထပ္ၿပီး ေဆးပါ။ ၁လံုးၿခင္းဆီကို ထက္ၿခမ္းၿခမ္းပါ။ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန့္တို့ၿဖင့္ႏွယ္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကိုညက္ညက္ေထာင္းပါ။ ဆီပူလာရင္ ညက္ညက္ေထာင္းတာေတြကို ဆီသတ္ပါ။ အင္းဥထည့္ပါ။ အင္းဥ ကိုႏႈးအိေနတဲ့ အထိၿပဳတ္ပါ။ အင္းဥက်က္ရင္သံပုရာသီးေလးနဲ့ညစ္စားပါ။


No comments: