Saturday, June 27, 2009

Mandalay ၾကာဇံခ်က္


ၾကက္သားကို ဆား၊ ငံၿပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန့္တို့ၿဖင့္ အသားထဲ စိမ့္၀င္သြားေအာင္ နယ္ပါ။ ငါးဖယ္ကိုေထာင္းၿပီး ၿပဳတ္ ပါ၊ ၿပီးရင္ ေရထည့္ၿပီးၿပဳတ္ပါ၊ ႏႈးတဲ့အထိၿပဳတ္ပါ၊ ၿပဳတ္ထားေသာ အရည္မ်ားကို မသြန္ပစ္ပါႏွင့္။ တစ္ခ်ိန္ ထဲတြင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။ ၾကာဇံကို ေရစိမ္ပါ။ ၾကာဇံဖတ္ေရထဲမွာ ေပ်ာ္ၿပီးဆိုရင္ အေနေတာ္အရြယ္ ကတ္ေၾကးၿဖင့္ ၿဖတ္ပါ။ မိႈေၿခာက္၊ ပန္းေၿခာက္မ်ားကို လည္း ေရစိမ္ထားပါ။ ၄င္းကိုလည္း အေနေတာ္အရြယ္ ကတ္ေၾကးၿဖင့္ ၿဖတ္ပါ။ ငံုးဥကိုလည္း ၿပဳတ္ထားပါ။ ဆီ ထည့္၊ ဆီက်က္လာလ်င္ ေထာင္းထားေသာ အရာမ်ားကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံေမြးလာၿပီဆိုလ်င္ ၿပဳတ္ထား ၿပီးေသာ ၾကက္သားမ်ားကိုထည့္ပါ။ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထည့္ပါ ေရေႏြးဆူဆူထည့္ပါ။ ၾကာဇံဖတ္ထည့္ပါ။ မိႈ ေၿခာက္၊ ပန္းေၿခာက္မ်ားထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္နီဥ ေသးေသးေလးမ်ား ထည့္ပါ။ ငံၿပာရည္ထည့္ပါ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန့္ အနည္း ငယ္ထည့္ပါ။ ၾကာဇံခ်က္ က်က္ၿပီးဆိုလ်င္ သံပုရာသီး ၾကက္သြန္နီစိမ္းပါးပါးလွီးထားေသာ၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးမႈန့္ တို့ၿဖင့္ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ။

ၾကာဇံခ်က္ရဲ့အဓိကေသာ့ခ်က္မွာ - ငံၿပာရည္ၿဖစ္ပါတယ္။

No comments: