ၾကက္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန့္တို့ၿဖင့္ႏွယ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။ ဆီထည့္ၿပီး ေထာင္းထားတာေတြကို ဆီသတ္ပါ (ဆီကို အနည္းငယ္ထည့္ပါ၊ အရည္ေသာက္ခ်က္မွာၿဖစ္တဲ့အတြက္ ဆီမ်ားသြားလ်င္ စားမေကာင္းပါ)။ ဆီသတ္ၿပီးၿပီဆိုလ်င္ ၾကက္သားကို လံုးပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ပြေၿခာက္ ေၾကသြားတဲ့ အထိလံုးပါ။ ဆူၿပီးသား ေရေႏြးထည့္ပါ။ (ကြ်န္မ အဖြားေၿပာတာရိုးရိုးေရထည့္လ်င္စားရတာ ဆိတ္ေတာက္ ဆိတ္ေတာက္ႏွင့္ စားမေကာင္းပါ) ဗူးသီးအခြံႏြာၿပီး အေနေတာ္တံုးထားတာေတြကို ထည့္ပါ။ ဗူးသီးက်က္ၿပီး၊ ေရက်ၿပီးဆိုလ်င္ ၾကက္သားဗူးသီး ကာလသားဟင္း ၁ခြက္ရပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment