Tuesday, August 4, 2009

Mandalay ၿမီးရွည္

Mandalay ဗထူးကြင္းနားမွာ ေရာင္းတဲ့ ၿမီးရွည္ အရမ္းစားခ်င္ေနတာ။ ဒါေၾကာင့္ ကိုယ့္ဟာနဲ့ကိုယ္ တတ္သေလာက္ မွတ္သေလာက္ လုပ္စားလိုက္ပါတယ္။ လာစားၾကပါဦးလား...

လာစားၾကေသာ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ကြ်န္မရဲ့ ပထမဆံုးအၾကိမ္ ၿမီးရွည္ကို ကိုယ္တုိင္လုပ္ထားတာပါ။

ပါ၀င္ေသာအရာမ်ား




နန္းလတ္အဖတ္ကို ေရေႏြးၿဖင့္စိမ္ထားပါ။ ၀က္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ႏႈးေအာင္ၿပဳတ္ပါ၊ ၿပီးရင္ ၀က္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။ ပဲပင္ေပါက္ ကို ေရေႏြးေဖ်ာ္ ထား ပါ။ ေကာ္မႈန့္က်ိဳပါ။ ၀က္သားအရည္ကို တစ္၀က္ဖယ္ထားၿပီး တစ္၀က္ ကို ေရေႏြးစိမ္ထားေသာ နန္းလတ္ အဖတ္ၿဖင့္ ဇကာေလးထဲမွာ ၃၊၄ၾကိမ္စစ္ပါ။ ၿပီးရင္ ပန္းကန္ေလးထဲမွာ နန္းလတ္ အဖတ္ ကို ပံုထားပါ။ ထို့ေနာက္ ပဲငပိအနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ငါးမႊာကို မီးဖုတ္ၿပီး ေထာင္းၿပီး နံနံပင္ ရွာလကာရည္ ႏွင္႔ေရာ၊ ဆီထည္႔ၿပီး ဆီက်က္ၿပီး ခဏၾကာမွ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ႇ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၁ဇြန္းေရာ၊၀က္သားႏုတ္ႏုတ္စင္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန့္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ဆီခ်က္အနည္းငယ္၊ ေကာ္မႈန့္ အနည္း ငယ္၊ ရွမ္းၾကက္သြန္ခ်ဥ္ တို့ကိုထည့္ပါ။ အေပၚကေန စအုေၾကာ္၊ တရုတ္နံနံ (သို့မဟုတ္) ၾကက္သြန္မိတ္ (ကြ်န္မ က စအုေၾကာ္၊ တရုတ္နံနံ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ မၾကိဳက္လို့မထည့္ထားတာပါ)

အရည္ေသာက္အတြက္ကေတာ႔ ၀က္ၿပဳတ္ရည္ကို မသြန္ပစ္ပဲ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ၿဖဴးၿပီး နံနံပင္ ခတ္ထားတာပါ





Mandalay ၿမီးရွည္ လုပ္နည္းက အခုမွေရာက္လာလို့။ ေနာက္မွ Mandalay ၿမီးရွည္ ထပ္ၿပီးလုပ္ေကြ်းဦးမယ္။ အခုေတာ့ အၿဖစ္ေလာက္ပဲ။ အာသာေၿပၿမီးရွည္ေပါ့။

1 comment:

မိုးေကာင္းသူ said...

ဗထူးကြင္းနားက ေရာင္းတဲ႔ ၿမီးရွည္လာစားပါတယ္။ ဂ်ဳံလုံးေၾကာ္ေလးပါ ပါရင္ပုိေကာင္း။ ရတာေလးပဲ စားသြားတယ္ေနာ္။